Cavcaliuc nu-și va întrerupe concediul și va ignora citația oamenilor legii: „Voi face declarații doar în fața unor procurori cinstiți”

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, susține că va oferi declarații de rigoare, doar în fața unor procurori cinstiți. Reacția vine după ce a fost repetat citat la Procuratura raionului Sîngerei pentru ziua de vineri, în dosarul „zelionka”. Potrivit unui comunicat emis de reprezentanții partidului, Procuratura ar ignora demersurile lui Cavcaliuc și ale avocatului său, privind recuzarea procurorului de caz.

Foto: Unimedia

„Procuratura ignoră toate demersurile președintelui Partidului PACE și ale avocatului său și continuă abuzurile și ilegalitățile, în interesul politicienilor de la guvernare. Ignorând toate argumentele prezentate și cererea repetată de recuzare a procurorului de caz, conducerea procuraturii Sîngerei continuă instrumentarea dosarului politic. 

Gheorghe Cavcaliuc a prezentat anterior probe că procurorul Zaharia este în conflict de interese și șantajabilă din cauza soțului său, cercetat penal. Mai mult, Ludmila Zaharia periodic primește bani sub formă de cadouri, ceea ce trezește suspiciuni privind integritatea sa. Procuratura Generală și cea din Sângerei refuză să comenteze aceste informații, dar și cererea repetată de recuzare a procurorului Zaharia”, menționează reprezentanții PACE. 

Totodată, aceștia spune că avocatul lui Cavcaliuc se află în concediu ordinar, „despre care fapt a informat organele de resort”.

„Liderul PACE declară că a respectat, respectă și va respecta legea. Și în acest caz și în altele va oferi declarațiile de rigoare, doar că în fața unor procurori cinstiți, echidistanți și imparțiali”, se mai arată în comunicat.

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a fost repetat citat la Procuratura raionului Sîngerei pentru vineri, 16 iulie, ora 10:00, pentru a fi pus sub învinuire și informat despre finalizarea urmăririi penale cu trimiterea dosarului în judecată.

Vicepreședintele raionului Sîngerei din partea Platformei DA, Tudor Tutunaru, a fost oprit în plină stradă de membri ai Partidului Acasă Construim Europa, fiind acuzat că s-ar fi „vaccinat anti-Covid fără rând”. În timpul discuțiilor, un bărbat i-a turnat lui Tutunaru verde de briliant pe cap.

Liderul  Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a spus atunci că este o „decizie asumată” a PACE de a lupta cu „cei corupți, care se vaccinează fără rând”. Ulterior, liderul PACE și-a schimbat poziția și a declarat că dosarul „zelionka” reprezintă „un conflict între rude”. Asta după ce s-a constatat că cel care a turnat verde de briliant este fiul finilor lui Tutunaru.


Pub