Medicii au fost instruiți cum trebuie administrat corect vaccinul Johnson & Johnson

Lucrătorii medicali, implicați în procesul de vaccinare  împotriva Covid-19, au fost instruiți privind  distribuirea, stocarea și administrarea corectă a vaccinului Janssen/Johnson & Johnson.

Foto:

În cadrul atelierului de instruire au participat reprezentanții tuturor centrelor de vaccinare din țară, conducerea MSMPS, precum și specialiștii OMS,  ANSP și USMF N. Testemițanu. 

„Instruirea lucrătorilor medicali privind administrarea, depozitarea și monitorizarea corectă a vaccinurilor care ajung în Republica Moldova este una vitală pentru desfășurarea eficientă a procesului de vaccinare. De aceasta depinde siguranța cetățenilor,  dar și rezultatele campaniei de vaccinare. Mulțumim partenerilor externi pentru sprijinul acordat, dar și lucrătorilor medicali pentru efortul enorm în această perioadă dificilă”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Tatiana Zatîc. 

Vaccinul  Janssen/Johnson & Johnson e produs de compania americană farmaceutică Johnson &Johnson pentru a preveni infectarea cu virusul Covid-19. Vaccinul se administrează intramuscular cu o singură doză și e recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani.

Republica Moldova a recepționat un lot de 151.200 de doze de vaccin Johnson & Johnson, produs în SUA și livrat prin intermediul platformei COVAX. Dozele urmează să fie distribuite proporțional în toate punctele de vaccinare din țara noastră.

Până în prezent, peste 20 de milioane de doze de vaccin Janssen/Johnson & Johnson au fost administrate în toată lumea. 


Pub