Final de carieră pentru motorul pe benzină? Anunțul de care s-a temut întreaga industrie auto

Final de carieră pentru motorul pe benzină. Comisia Europeană a făcut astăzi, 13 iulie, anunțul de care s-a temut întreaga industrie auto. Implicațiile pentru economie, dar și pentru piața auto vor fi majore, informează promotor.ro. 


Foto: promotor.ro

Potrivit unor surse apropiate de Comisia Europeană, vânzarea mașinilor noi cu motoare termice va fi interzisă din 2035. Discuțiile nu sunt încheiate, dar situația actuală a pieței auto arată că nu este un termen nerealist. În plus, marii producători auto, așa cum este Volkswagen, au deja o poziție dominantă pe piața mașinilor electrice, fiindu-le mai ușor să accepte schimbările care se preconizează.

Sfârşitul motoarelor electrice în 2035 „este un bun compromis între 2030, care ar fi prea devreme pe plan industrial şi social, şi 2040, care ar fi prea târziu pe plan climatic”, remarcă preşedintele Comisiei de Mediu din Parlamentul European, Pascal Canfin.

Totodată, mai mulți producători au anunțat că renunță la producția motoarelor termice înainte de 2035, iar unele chiar înainte de 2030. Volkswagen, cel mai mare producător european, a anunţat în luna iunie că între anii 2033 şi 2035 va înceta să vândă în Europa motoare cu combustie. 


Pub