Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Municipalitatea a recepționat al…

FOTO Municipalitatea a recepționat al doilea lot de autobuze cu parcurs care vor circula prin suburbii

Foto: Ion Ceban/ Facebook

Municipalitatea a recepționat marți, 13 iulie, al doilea lot de autobuze cu parcurs care vor circula prin suburbii. Astfel, încă 7 autobuze din cele 58 cu parcurs, achiziționate de Primăria municipiului Chișinău, au ajuns în Parcul Urban de Autobuze, potrivit primarului general al capitalei, Ion Ceban.

„În total, 14 unități sunt deja pe loc, iar în scurt timp urmează să fie aduse încă 4. Toate autobuzele sunt din Norvegia. Restul 40 de autobuze VDL din Olanda la fel vor veni câte 10, la distanță de o săptămână. Din cele 58 de unități, 18 autobuze sunt MAN și Volvo iar 40 de autobuze VDL. Unitățile de transport vor trece testarea tehnică și vor ieși la linie. În prezent, primarii din suburbii și responsabilii pregătesc lista celor necesare: stații de așteptare a transportului public, reparația drumurilor, dar și analizarea tronsoanelor unde este nevoie stringentă de transport public și repartizarea unităților, a spus Ceban într-o postare pe Facebook.

Pe 28 iunie, Primăria municipiului Chișinău a anunțat că Parcul Urban de Autobuze (PUA) a recepționat primul lot de șapte autobuze cu parcurs, achiziționate de municipalitate, destinate suburbiilor municipiului.

Potrivit autorităților, în baza licitației desfășurate în primăvara anului curent, PUA va recepționa în total 58 unități de transport public, cu lungimea de 9, 12 și 18 metri. Dintre acestea 18 unități sunt de model MAN și Volvo, iar 40 de autobuze sunt de marca VDL.  

Pentru achiziţionarea autobuzelor Primăria Chişinău a alocat din bugetul municipal 50 de milioane de lei. Conform specificațiilor tehnice, unitățile trebuie să corespundă clasificării EURO 5/ EURO 6.