Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Avea o tumoare de…

VIDEO Avea o tumoare de circa 15 kilograme în abdomen, dar nu se adresa specialiștilor inclusiv pentru că îi era frică se se infecteze cu COVID-19 în spital. Chirurgii de la SCR „Timofei Moșneaga” au reușit să înlăture tumoarea

Chirurgii de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” au reușit să înlăture o tumoare de circa 15 kilograme din cavitatea abdominală a unui bărbat de 54 de ani.

O tumoare gigantică, foarte mare, avea peste 40 de centimetri, ocupa o jumătate bună din cavitatea abdominală. Un caz depășit”, a menționat șeful catedrei Chirurgie Nr. 4, Sergiu Ungureanu.

„Dureri nu aveam, era doar o umflătură imensă”, spune pacientul.

Bărbatul simțea de mai mult timp un disconfort în regiunea abdominală, dar nu se adresa specialiștilor inclusiv pentru că îi era frică să se infecteze cu COVID-19 în spital.

Pandemia de COVID-19 și-a lăsat amprenta, pacienții au stat la domiciliu chiar mai mult de un an. Trebuie să înțelegem cu toții că odată cu venirea pandemiei oamenii n-au încetat să se îmbolnăvească de alte maladii”, a precizat doctorul habilitat.

Secțiile cu profil terapeutic și chirurgical activează în regim obișnuit, susțin reprezentanții Spitalului Republican „Timofei Moșneaga”.