Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Inițierea relațiilor de colaborare cu organizația People in Need, în scopul dezvoltării sectorului social și creșterii incluziunii persoanelor cu dizabilități mintale

Inițierea relațiilor de colaborare cu organizația People in Need, în scopul dezvoltării sectorului social și creșterii incluziunii persoanelor cu dizabilități mintale

   2059

Primăria municipiului Chișinău informează că subdiviziunile municipale de profil sunt interesate de preluarea bunelor practici pentru crearea și implementarea serviciilor sociale, destinate persoanelor cu dizabilităţi mintale din capitală, după experiența Cehiei.

Subiectul a fost discutat de viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici și șeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlca, în cadrul întâlnirii cu reprezentanții organizației People in Need (Oameni în impas) din Republica Cehă.  

În cadrul discuțiilor, reprezentanții APL Chișinău au informat despre situația actuală din municipiu privind sectorul social, problema oamenilor cu deficiențe mintale și modalitățile de realizare a incluziunii sociale pentru aceste categorii de persoane prin implementarea unor proiecte în acest sens.

La rândul lor, reprezentanți People in Need (PIN) și-au arătat deschiderea în scopul oferirii suportului metodologic, în dezvoltarea serviciilor specializate ce va contribui la creşterea gradului de autonomie personală și incluziune socială. De asemenea, PIN a înaintat administraţiei municipale propuneri în vederea preluării bunelor practici, care vin să contribuie la soluţionarea problemelor din acest sector prin acordarea serviciilor de asistență socială, psihologică, medicală, consiliere, recuperare şi reabilitare psihosocială.

În context, Angela Cutasevici şi-a exprimat disponibilitatea de cooperare, subliniind că Primăria Chișinău este deschisă spre astfel de inițiative și va susține modelele înaintate.

La final, părțile au convenit asupra depunerii eforturilor necesare în vederea realizării unor acțiuni comune pentru oferirea suportului necesar acestor categorii de persoane, convenind să continue șirul discuțiilor privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități mintale, astfel încât acestea să poată avea o viață mai bună în condiții de egalitate cu ceilalți.

E de menționat că, Organizația People in Need, în parteneriat cu Centrul pentru Dezvoltarea Sănătății Mintale din Republica Cehă, susținute financiar de către Agenția Cehă pentru Dezvoltare susțin un Proiect ce ține de domeniul îngrijirii sănătății mintale și suport și asistență pentru sectorul social al Republicii Moldova.