04:06:14 29.03.2024
Stiri

PUNCT în dosarul „VENTO”: Fostul șef de la Procuratura Anticorupție, Viorel Morari, și un subaltern de-al său, pe banca acuzaților pentru fabricarea unui dosar: Agenți economici, persecutați în interesul familiei Morari

Actualitate 13.07.2021 10:30 Vizualizări2995 Autor: Ziarul National
PUNCT în dosarul „VENTO”: Fostul șef de la Procuratura Anticorupție, Viorel Morari, și un subaltern de-al său, pe banca acuzaților pentru fabricarea unui dosar: Agenți economici, persecutați în interesul familiei Morari


Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și un subaltern de-al acestuia sunt învinuiți de fabricarea unui dosar în interesul primului și vor fi dați pe mâna judecătorilor.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță că a finalizat urmărirea penală în dosarul „VENTO”, iar părțile vătămate și persoanele învinuite de fabricarea acestui dosar la comandă fac în prezent cunoștință cu probatoriul acumulat de procurori, înainte ca acesta să fie trimis în judecată.

„Actul de inculpare îl vizează pe fostul șef al Procuraturii Anticorupție și un fost subaltern de-al său, ambii acuzați pentru patru capete de acuzare: exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate – acțiuni comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării VENTO”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii.

CITIȚI și VIDEO // Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, cercetat PENAL în mai multe dosare: Procurorul general spune cum îl proteja Viorel Morari pe Plahotniuc și cum a adunat averi de cel puțin 20 de milioane de lei

Ilegalitățile imputate inclusiv lui Morari au fost comise în cazul fraților Igor și Adrian Borș, coproprietarii unei rețele de benzinării, care au fost, în anul 2018, persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Afacerea acestora ar fi afectat interesele afacerilor de familie ale procurorului Viorel Morari, iar concurenții au fost băgați la închisoare.

Viorel Morari pledează nevinovat și a catalogat anterior drept „false” și „deplasate” declarațiile publice ale procurorului general, Alexandr Stoianoglo, despre „interesele familiei Morari” în dosarul companiei „VENTO”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md