20:09:10 25.04.2024
Stiri

OFICIAL // Moscova își exprimă speranța că R. Moldova urmează să „participe activ” la toate procesele de „integrare în spațiul CSI”, după alegerile de duminică

Actualitate 13.07.2021 16:09 Vizualizări1871 Autor: Ziarul National
OFICIAL // Moscova își exprimă speranța că R. Moldova urmează să „participe activ” la toate procesele de „integrare în spațiul CSI”, după alegerile de duminică TASS


Federația Rusă este gata să interacționeze cu toate forțele politice din R. Moldova pentru „consolidarea legăturilor” dintre cele două state, se arată într-o declarație oficială a Ministerului rus de Externe cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

„În perioada preelectorală, Ministerul rus de Externe și-a exprimat în repetate rânduri regretul cu privire la faptele de ingerință externă în procesele politice interne moldovenești care au avut loc din partea Statelor Unite, a Uniunii Europene și a statelor sale membre. Cu toate acestea, partea rusă respectă rezultatele alegerilor și se așteaptă ca acestea să contribuie la armonia interetnică în societatea moldovenească. Ne confirmăm disponibilitatea de a dezvolta o cooperare cu noul Parlament și Guvern al Republicii Moldova”, se arată în declarația semnată de purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

CITIȚI și Rușii, DERANJAȚI de alegerea făcută de cetățenii R. Moldova la scrutinul parlamentar: „Rezultatele sunt ALARMANTE. Moldova va cunoaște o puternică turnură prooccidentală, iar cel mai prost scenariu este forțarea evenimentelor din Transnistria”

De asemenea, Zaharova și-a exprimat speranța că R. Moldova va „implementa consecvent acordurile ruso-moldovenești existente” și „va participa activ la procesele de integrare în spațiul CSI”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md