(video) Ediţie limitată: Hennessey Mustang GT Legend Edition

Atelierul american Hennessey anunţă o nouă ediţie specială şi limitată pentru modelul Ford Mustang GT – Legend Edition. Doar 50 de maşini vor aduce un omagiu istoriei în motorsport a producătorului auto american şi nu doar prin faptul cum arată.

https://youtu.be/UpAX7Ze8gcM

După cum am menţionat anterior, toate cele 50 de exemplare vor fi construite pe baza modelului Mustang GT, care din fabrică este dotat cu un motor V8 natural aspirat de 5.0 litri.

Propulsorul a fost modificat pentru a include un supercharger cu un volum de 3.0 litri, un sistem de răcire aer-apă, noi injectoare şi o pompă de combustibil modernizată, sistem de inducție cu debit mare de aer şi un eşapament sport din oţel inoxidabil, printre altele.

Drept rezultat, V8-ul este capabil să genereze 808 CP (820 în sistem european de măsurare) la 7.200 de rpm şi un cuplu maxim de 918 Nm la 4.500 de rpm. Cu această putere sporită este capabil de accelerații 0-97 km/h în 3.3 secunde, în timp ce viteza maximă i se ridică la peste 322 km/h! Aşa cum obișnuiește să facă Hennessey, mai spune că poate parcurge 402 metri în mai puţin de 10.7 secunde, având la ieşire 212 km/h.

Printre altele, automobilul se alege cu un şasiu calibrat pe stand dinamometric, jante din aliaj de 20 de inci în anvelope Michelin Pilot Sport Cup2, o suspensie modificată cu gardă la sol redusă, mecanisme de frânare ventilate Brembo, un splitter, praguri laterale şi un spoiler posterior din fibră de carbon, un pachet exterior grafic special, tetiere brodate cu inscripţia Hennessey pe scaune şi plăcuţe cu numărul de ordine a maşinii la interior şi pe motor.

Exemplarul din imagini are o livrea inspirată din cea purtată de modelul Ford GT40 MkII din 1966, cel condus de Bruce McLaren şi Chris Amon, care a bătut modelele Ferrari în cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Preţul maşinii se anunţă doar clienților interesaţi, însă ar trebui să fie în jurul a 100.000 de dolari.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/