Presa germană: Daimler va înceta să ofere maşini cu motoare cu combustie până în 2030, cel puţin în Europa

Șeful Daimler, Ola Källenius, își propune obiective mult mai ambițioase în electromobilitate decât înainte. Conform unei informații exclusive, publicate de Automobilwoche, compania ar trebui acum să fie pregătită pentru oprirea producţiei motorului cu ardere internă înainte de 2030, cel puţin pentru piaţa europeană.

“Trecem de la EV mai întâi la EV doar”, a spus un manager de rang înalt din cadrul companiei pentru publicaţia germană. (EV – electric vehicle)

O astfel de declaraţie vine în contextul în care conducerea UE pregăteşte un plan complex de reducere a emisiilor provenite de la maşini, dar şi în urma anunțării în 2019 a planului AMBITION2039 de către Mercedes-Benz, care prevede ca în următorii 20 de ani să se renunţe treptat şi complet la motoarele pe benzină şi cele diesel, trecând toate modelele pe electricitate. Aceasta înseamnă o transformare fundamentală a companiei în mai puțin de trei cicluri de produse.

Acum însă, din câte se pare, ritmul urmează a fi accelerat şi data limită mutată mai aproape. Înseamnă că fiecare serie existentă de modele are planificată o versiune complet electrică și că producția, vânzările și structurile au fost rearanjate astfel încât să fie posibilă o afacere extrem de profitabilă fără modele cu motoare consumatoare de motorină și benzină. De asemenea, modelele plug-in hybrid nu ar mai putea juca un rol după 2030!

Acest lucru ar însemna că Mercedes-Benz ar fi cel puțin la egalitate cu alți producători de automobile, cum ar fi Ford sau Stellantis, care au anunțat planuri similare. Până în prezent, Daimler se aștepta doar ca până la sfârșitul deceniului curent mai mult de 50% din vânzările de mașini să fie alcătuite din unele PHEV sau electrice. 

Källenius ar dori să prezinte detalii despre noul proiect în cadrul unei zile strategice din 22 iulie.

Vezi şi: Şeful Daimler AG prezice viitorul lumii. În particular, din 2020 va începe falimentul industriei auto

Cu toate acestea, nu va exista încă o dată specifică de luat rămas bun de la motorul cu combustie internă, deoarece ar mai putea reprezenta o cerere pe unele piețe după 2030, în funcție de infrastructura de încărcare, iar modelele corespunzătoare vor continua să existe. Însă este puțin probabil ca actualele S-Class şi C-Class să mai aibă succesori care produc emisii. Daimler intenționează să introducă noi platforme pentru modele electrice suplimentare și propriul sistem de operare în 2024.

În strategie, Källenius ar putea susține, de asemenea, perspectiva de a începe propria producție de celule pentru baterii, pe care comitetul de întreprindere o solicită de mult timp. Până în prezent, compania refuzase acest lucru și se bazase pe cooperarea cu parteneri precum CATL sau Farasis. Pentru fabrica din Stuttgart-Untertürkheim sunt planificate doar o producție pilot și o unitate de cercetare pentru celule.

Obiectivul de a face întreaga companie și lanțul său de aprovizionare neutru în materie de CO2 până în 2039 rămâne neafectat de schimbarea strategiei. Și aici, Källenius indicase deja că lucrurile ar putea merge mai repede. Producția va fi neutră din punct de vedere climatic încă din 2022.

Vezi şi: Ultima lor suflare? Daimler AG a făcut o pauză în dezvoltarea de noi motoare cu ardere internă

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/