/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Pentru prima dată în istoria R. Moldova. 40 de femei ar putea accede în noul Parlament

missing
13 iulie 2021, ora 22:19

40 de femei ar putea accede în noul Parlament! S-ar întâmpla pentru prima dată în istoria Republicii Moldova. Cele mai multe ar fi din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, care, de altfel, ar obține majoritatea parlamentară. Între timp, cel mai tânăr ales al poporului ar putea avea 22 de ani, iar cel mai în vârstă – 81 de ani.

Faceți cunoștință. El este Eugeniu Sinchevici, iar în viitorul Parlament ar putea fi cel mai tânăr ales al poporului. Acesta are 22 de ani, iar la scrutinul din 11 iulie a candidat din partea Partidului Acțiune și Solidaritate. Întrebat dacă s-a visat vreodată deputat anume la această vârstă, tânărul a precizat că această funcție nu reprezintă pentru el nimic altceva decât o modalitate prin care poate face viața tinerilor mai bună.

Între timp, în declarația sa de avere, Sinchevici nu indică nici mașină și nici locuință.  La întrebările legate de Regulamentul Parlamentului, tânărul, pe alocuri, a cam șchiopătat… Între timp, cel mai în vârstă ales al poporului este Eduard Smirnov din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Acesta are 81 de ani și ar putea fi deputatul care va prezida prima ședință a Parlamentului. La fel, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova în Parlament ar putea accede 44 de femei. Cele mai multe vin din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, fiind vorba de 25 de reprezentante ale sexului frumos.

În fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor ar putea fi 13 femei, iar de la Partidul ȘOR – 2. Printre deputații care vor reveni în Parlament după o pauză mai îndelungată se numără Vladimir Voronin. Acesta ar putea să ocupe fotoliul de deputat după o întrerupere de aproape trei ani.

Ultima dată, Partidul Comuniștilor a ajuns în Legislativ în 2015. Întrebat recent de TV8, dacă crede că cetățenii vor să-l mai vadă în fotoliul de deputat. Tot după o pauză, ar putea reveni în fotoliul de deputat și colegul său de bloc, socialistul Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, dar și Mihail Druță, ex-deputat în primul Legislativ.

După recepționarea tuturor proceselor verbale, CEC are la dispoziție 5 zile să pentru totalizarea rezultatului alegerilor și pentru întocmirea unui proces verbal, pe care îl va transmite Curții Constituțională, responsabilă de validarea sau invalidarea alegerilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram