/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Cine sunt cei mai bogați deputați din viitorul Parlament. Unul indică venituri de peste 10 milioane de lei

missing
13 iulie 2021, ora 22:34

Aproape fiecare al patrulea deputat din noul Parlament declară venituri de peste un milion de lei. Cel mai bogat ar fi Denis Ulanov, de la Partidul ”Șor”, care indică peste 10,8 milioane de lei, obținuți în ultimii doi ani. Următorul în topul clasamentului se poziționează Andrei Spînu, de la Partidul Acțiune și Solidaritate, care declară aproape 9 milioane de lei. Iar pe locul trei se poziționează colegul său Ion Șpac cu circa 5 milioane de lei.

Care ar putea fi primii 10, cei mai înstăriți aleși ai poporului, vedeți în cele ce urmează. Așadar, potrivit alegeri.md, care a elaborat o listă preliminară a deputaților, din cei 101 noi aleși ai poporului, cel mai bogat deputat din viitorul Legislativ ar putea fi Denis Ulanov, de la Partidul „Șor”, care, potrivit declarației sale de avere, are venituri de peste 10 milioane de lei, obținute pe parcursul ultimilor doi ani.

Andrei Spînu, de la PAS, se poziționează pe locul doi în acest clasament. Acesta declară, în ultimii doi ani, aproape 9 milioane de lei. Locurile trei și patru le revin lui Ion Șpac – cu circa 5 milioane de lei și Olesea Stamate – cu peste 4,8 milioane de lei. Următorul în clasament – cu un venit de aproximativ 4 milioane de lei este Vadim Fotescu, de pe lista Partidului „Șor”.

Iar Iulia Dascălu, de la PAS, cu venituri de peste 3,6 milioane de lei declarate, ar putea ocupa locul 6 în topul celor mai înstăriți deputați. Pe această listă urmează numele colegului său Dumitru Alaiba – cu circa 2,6 milioane de lei, apoi Ivanna Koksal – de la blocul PCRM-PSRM – cu peste 2,2 milioane de lei și colegul său Corneliu Furculiță – cu circa 2,2 milioane de lei.

Locurile 9 și 10 ar putea fi ocupate de către Veronica Roșca și Doina Gherman de la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ambele declară venituri de puțin peste 2 milioane de lei, obținute în ultimii doi ani. În urma scrutinului din 11 iulie, conform datelor preliminare, majoritatea mandatelor în Parlament urmează să-i revină Partidului Acțiune și Solidaritate, care ar obține 63 de locuri, după ce a obținut un scor de 52,8 la sută din voturile alegătorilor. În Parlament se va mai regăsi blocul PCRMPSRM – cu 23 de mandate și Partidul ȘOR – cu șase mandate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram