miercuri, 27 martie, 2024
14.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeIgor Copacinschi: Am lansat 3 produse Bayer pe piața Moldovei, unul biologic

Igor Copacinschi: Am lansat 3 produse Bayer pe piața Moldovei, unul biologic

Recomandate

Compania Bayer vine cu noutăți bune pentru acest sezon agricol. 3 noi produse de uz fitosanitar suplinesc catalogul Bayer Moldova, ceea ce înseamnă mai multă flexibilitate în aplicare, mai puține tratamente, dar, totodată, un produs sigur cu cantități minime de reziduuri.

Anunțul companiei a fost făcut în cadrul celui mai important eveniment din sectorul horticol autohton – Ziua Fructelor 2021.

„Produsele au fost lansate pe piața Moldovei în acest an, iar primele rezultate palpabile vorbesc despre succesul acestora. Avem un feedback foarte bun din partea fermierilor care deja au reușit să le testeze în propriile plantații. Modul și durata de acțiune oferă mai multe posibilități producătorilor, aici vorbim nu doar de eficiența și controlul sporit, dar și de un impact mult mai redus asupra mediului și sănătății consumatorilor – respectiv, diminuarea esențială a reziduurilor din produsul final”, a specificat Igor Copacinschi, directorul Departamentului Bayer CropScience Republica Moldova.

Cele 3 produse lansate sunt: Serenade Aso, Luna Care și Sivanto Prime.

Serenade Aso – fungicid-bactericid biologic pentru combaterea principalelor boli ale fructelor

Serenade Aso este un fungicid și bactericid biologic de contact cu mecanism de acțiune unic, omologat pentru combaterea bolilor la un spectru larg de culturi horticole: măr, cais, cireș, piersic, căpșun, tomate, castraveți. 

În plus, acesta este eficient la combaterea bolilor ce afectează culturile legumicole și căpșunul cultivate atât în spații deschise, cât și protejate.

Fiind un produs natural, acesta este omologat și pentru producția ecologică, conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 889/2008).

Serenade ASO – Modurile de acțiune!!

  • Controlul Fungilor prin contact direct – Lipopeptidele degradează membrana celulei fungilor.
  • Controlul Bacteriilor prin acțiune de contact – Compușii antibacterieni blochează sinteza pereților celulelor bacteriene.
  • Inducerea rezistenței sistemice – Atât compusii chimici cât și sporii produsului induc răspunsul de autoapărare a plantei.
  • Beneficii aduse plantei – Efect demonstrat, spor de productie și calitate crescută a recoltelor.

Luna Care – mai puține aplicări pentru controlul bolilor la măr și păr

  • Substanțe active – Fluopyram 50 g/l + Fosetil 666 g/l.

Luna Care este un fungicid eficient în combaterea unui spectru larg de boli la măr, printre care se numără: rapănul, făinarea, focul bacterian, cancerul deschis al ramurilor, arsura bacteriană comună, pătarea brună la păr.

Fungicidul asigură o durată de protecție de până la 10 zile, fiind rezistent la spălare de până la 50 mm de precipitații.

Luna Care permite protecția tuturor organelor vegetale, inclusiv ale frunzelor și fructelor nou formate.

Sivanto prime – insecticid eficient la combaterea dăunătorilor sugători, inofensiv pentru albine

Sivanto prime 200 SL este un insecticid ce conţine noua substanţă activă flupiradifurona, aparţinând clasei chimice butenolide.

Produsul acţionează prin contact sau ingestie, fiind eficace în combaterea dăunatorilor cu aparat bucal pentru înţepat și supt.

În special insecte, cum ar fi afidele, muștele albe și alți dăunători cheie, inclusiv în stadiul de larvă sau adult.

Sivanto Prime dereglează ireversibil funcţiile vitale ale centrilor nervoși, efect ce conduce la încetarea hrănirii (după 1-2 ore) și, în final, la moartea insectelor.

La aplicarea foliară, Sivanto Prime are proprietăți de translocare sistemică, ajungând chiar și la dăunătorii ascunși pe partea inferioară a frunzei.

Revenim curând cu mai multe detalii despre fiecare produs.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale