‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleStrugurii autohtoni, deja în vânzare. Vezi cât costă un kg

Strugurii autohtoni, deja în vânzare. Vezi cât costă un kg

‹ adv ›
‹ adv ›

Pe piața din capitală au apărut primii struguri autohtoni cultivați în sere.

Iurie Bivol din raionul Ialoveni a menționat pentru Agrobiznes că, a început recoltarea strugurilor și comercializarea acestora.

„Am început recoltarea strugurilor pe 12 iulie și deja îi comercializăm la piața agricolă din Chișinău. Vrem să facem câteva oferte și supermarketurilor, le vom livra o cantitate anumită ca să vedem cum vor se vor vinde. La moment, recoltăm soiul Cardinal. Un kg de struguri ajunge să coste 50 de lei”.

Producătorul susține că prețul este unul destul de bun pentru această perioadă.

„Prețul este unul normal, astfel că înlocuim importurile. Din câte cunoaștem strugurii din import se vând cu 90 de lei/kg. Dispunem de o cantitate de circa 80-90 de tone, dar dorim să exportăm o mare parte din recoltă. În anul trecut, am exportat mai mult de jumătate din recolta totală”.

Iurie Bivol spune că perioada de recoltare a strugurilor este aceiași ca și în anul precedent, doar că cei din câmp se vor coace mai târziu, după data de 1 august.

„Până la 1 august recolta noastră deja va fi realizată”, a mai adăugat producătorul.

Menționăm că, Iurie Bivol produce de mai mulți ani struguri în sere, iar spațiul dintre rânduri a decis să-l utilizeze rațional, cultivând culturi cum ar fi cartoful și leușteanul.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii