joi, 18 aprilie, 2024
10.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeNutriție de precizie de la ICL

Nutriție de precizie de la ICL

Recomandate

ICL Europa furnizează fermierilor europeni îngrășăminte de înaltă calitate, de mai multe tipuri și formulări. ICL Europe reprezintă principalul furnizor de îngrășăminte cu fosfor (P) și potasiu (K) de pe piață.

Dintre acestea amintim Polysulphate®, ICL PKpluS®, ICL PotashpluS®, îngrășăminte hidrosolubile și îngrășăminte cu eliberare controlată.

Fiecare produs din gama premium ICL FertilizerpluS are caracteristici extraordinare. Polysulphate® stă la baza familiei de îngrășăminte ICL FertilizerpluS.

Polysulphate® este un îngrășământ natural, complex, extras și produs în Regatul Unit exclusiv de ICL. Acesta conține patru substanțe nutritive: sulf (S), potasiu (K), magneziu (Mg) și calciu (Ca). 

Astfel, am creat îngrășăminte complexe ce vin în întâmpinarea nevoilor nutriționale ale tuturor culturilor agricole.

Familia FertilizerpluS asigură culturilor dumneavoastră nutrienții necesari la timpul potrivit și într-o formă ușor accesibilă pe toată perioada de vegetație. Astfel, produsele ICL asigură eficiență și sustenabilitate, toate acestea la un preț competitiv.

ICL PKpluS®

ICL PKpluS® este o nouă generație de îngrășăminte PK (fosfor și potasiu) sub formă de granule, care conțin Polysulphate.

Aceste îngrășăminte sunt formule echilibrate cu P și K, fără azot (N), dar cu un pachet complex de elemente secundare, cum ar fi sulf (S), magneziu (Mg) și calciu (Ca).

Am dezvoltat gama ICL PKpluS® ca răspuns la faptul că tot mai mulți fermieri conștientizează importanța unei fertilizări echilibrate a culturilor agricole și înțeleg rolul vital pe care îl au calciul, magneziu și sulful în obținerea unei culturi de succes. 

Calciul este responsabil pentru divizarea corectă a celulelor plantelor și pentru întărirea pereților celulari. Calciul îmbunătățește absorbția altor substanțe nutritive de către rădăcini și asigură transportul lor în interiorul plantei.

De asemenea, activează o serie de sisteme enzimatice de reglare a metabolismului plantelor, ajută la transformarea azotului în forme necesare formării proteinelor și contribuie la îmbunătățirea rezistenței la boli.

Magneziul este o componentă esențială a moleculei de clorofilă, fiecare moleculă conținând 6,7% magneziu. Magneziul acționează și ca purtător de fosfor în plante. Este necesar pentru diviziunea celulară și formarea proteinelor.

Absorbția fosforului nu ar putea avea loc fără magneziu și invers. Prin urmare, magneziul este esențial pentru fotosinteză, metabolismul fosfatului, respirația plantelor și activarea mai multor sisteme enzimatice.

Este îndepărtat în cantități semnificative la recoltare culturilor, iar fertilizarea cu acest element este frecvent trecută cu vederea.

Sulful este absorbit de către plante, în principal, sub formă de sulfat (SO42). Sulful face parte din fiecare celulă vie și este necesar pentru sinteza anumitor aminoacizi (cisteină și metionină) și a proteinelor.

De asemenea, sulful joacă un rol important în procesul de fotosinteză și în rezistența plantelor la temperaturile scăzute. Plantele leguminoase au nevoie de sulf pentru fixarea eficientă a azotului.

Printre principalele avantaje pe care le oferă ICL PKpluS® se numără:

  • Gama ICL PKpluS® conține îngrășăminte complexe de înaltă calitate care conțin tehnologia Polysulphtate.
  • Asigură necesarul P și K, împreună cu S, Mg și Ca într-o singură aplicare.
  • 20-30% din K conținut este sub formă de sulfat. Din acest motiv poate fi utilizat pentru fertilizarea culturilor moderat sensibile la cloruri.
  • Permite aplicarea fosforului și a potasiului separată de azot. Astfel, azotul poate fi aplicat după germinare, la momentul potrivit pentru cultură, sub forma corespunzătoare și în condițiile meteorologice adecvate, evitând dozele excesive de N și pierderile prin levigare, volatilizare sau denitrificare. ICL PKpluS® permite utilizarea eficientă a azotului, fără pierderi financiare și fără a afecta mediul.
  • Îngrășămintele ICL PKpluS® se aplică înainte de semănat și asigură o nutriție echilibrată pe toată perioada de vegetație a culturii. În plus, îngrășămintele ICL PKpluS® asigură toți nutrienții necesari pentru plantele leguminoase care fixează azotul (soia, mazăre, lucernă etc.).
  • Mențin un nivel stabil și echilibrat al nutrienților în sol. Îngrășămintele ICL PKpluS® sunt soluția ideală când resturile vegetale sunt îndepărtate sau când utilizarea azotului este restricționată legislativ.
  • Elementele secundare (S, Ca și Mg) prezente în ICL PKpluS® reduc riscul ca plantele să dezvolte carențe nutriționale și contribuie la asigurarea unei producții mai mari și de o calitate superioară.

Gama de îngrășăminte ICL PKpluS® este disponibilă într-o varietate de formule, potrivite pentru toate culturile și toate tipurile de sol.

  1. Formulări cu un nivel ridicat de P: pentru cel mai bun start al culturilor și/sau pentru aplicarea pe soluri cu nivel redus de P;
  2. Formulări cu un raport echilibrat de P și K: pentru fertilizare echilibrată și eficientă și/sau pentru aplicarea pe soluri cu nivel redus de P și K;
  3. Formulări cu un nivel ridicat de K: pentru o calitate superioară a culturii și/sau pentru aplicarea pe soluri cu nivel redus de K.

*ICL PKpluS® este produs în fabricile deținute de compania ICL în Amsterdam (Olanda) și în Ludwigshafen (Germania).

Pentru mai multe detalii despre produs, apelați la numărul de telefon +373-690-66-511 – Vasile Ciobanu, Reprezentant Republica Moldova.

ICL Specialty Fertilizer
ICL Specialty Fertilizerhttps://fertilizare.icl-agro.news
ICL este una dintre cele mai mari companii producătoare de îngrășăminte din lume, oferind fermierilor de pe cinci continente soluții performante de fertilizare a culturilor agricole.

Citește și ›

Advertoriale