Breaking News

image
Sursa foto: IGSU

VIDEO // Mai multe terenuri agricole, afectate de ploi: Pompierii au pompat apa

În urma ploilor torențiale în localitatea Chircăiești au fost inundate 45 de hectare de grâu și 20 de hectare de floarea soarelui.

Salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru a efectua lucrări de evacuare a apelor de pe mai multe terenuri agricole afectate în urma condițiilor meteorologice nefavorabile.

Pe parcursul ultimelor zile de pe lanuri și câmpuri cu roadă au fost pompate circa 6800 de m3 de apă cu ajutorul stațiilor de pompare din dotare Inspectoratului.

Lucrările de evacuare a apelor au avut loc și în satul Plop-Știubei unde precipitațiile abundente au afectat 22 de hectare de floarea soarelui și 12 hectare de porumb.

De intervenția IGSU la pomparea apei a fost nevoie și în satul Valea Verde.

Totodată, cu scopul prevenirii inundării terenurilor agricole adiacente, în timpul lucrărilor de pompare, angajații IGSU au monitorizat nivelul apei în canalele de drenaj care s-a ridicat semnificativ în urma ploilor.

Datorită intervențiilor realizate de angajații IGSU, recoltarea roadei va fi posibilă, iar comisiile teritoriale pentru situații excepționale continuă să lucreze la fața locului pentru a stabili prejudiciile înregistrate.

IGSUIGSU
IGSUIGSU
IGSUIGSU

Noutăţile partenerilor

comentarii: