image
Sursa foto: Profimedia

Elon Musk, următorul turist spațial Virgin Galactic? Cât a plătit miliardarul pentru un bilet

După călătoria miliardarului Richard Branson către spațiu, The Wall Street Journal scrie că Elon Musk ar fi și el pe lista de așteptare pentru un zbor cosmic cu Virgin Galactic.

Richard Branson a mers către Spațiu în weekendul ce tocmai a trecut: miliardarul a călătorit din deșertul New Mexico până la granița cu spațiul cosmic, iar călătoria a fost catalogată drept una istorică.

Totuși, Dumitru Prunariu a declarat pentru Aleph News că: „Sincer să fiu, uitându-mă la zborul realizat de Sir Richard Branson, nu prea văd partea istorică. Pentru că el a plecat spre Cosmos cu un avion, zborul ar fi trebuit să dureze cam două ore și jumătate, iar după o oră și 40 era întors pe Pământ”.

„Nu știu ce altitudine a atins, se tot vorbește despre 89 de kilometri, dar din imaginile transmise de la bord nu am văzut Cosmosul negru, așa cum se vede el. Dar probabil că a fost un zbor executat cu foarte multă precauție, la bordul acestui vehicul aflându-se chiar patronul companiei. În orice caz, faptul vă Virgin Galactic a realizat un zbor cu pasageri la bord, chiar dacă pasagerii sunt angajații companiei, este o realizare pentru turismul privat. (…) Este o realizare și așteptăm de acum o dezvoltare comercială. Să nu uitam că Bezos și Musk vor zbura cu rachete”, a adăugat Dumitru Prunariu.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, și-a cumpărat și el bilet pentru o călătorie în spațiu, conform unui purtător de cuvânt al companiei Virgin Galactic. Oficialii companiei nu au putut spune cât de departe se află Elon Musk pe lista de așteptare.

Virgin Galactic a strâns, până acum, 80 de milioane de dolari din vânzări și depozite pentru călătoria în spațiu. Un bilet ar costa 250.000 de dolari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: