image
Sursa foto: Getty Images

Novak Djokovic, campion la Wimbledon! Liderul mondial ajunge la 20 de titluri de Grand Slam

Liderul mondial Novak Djokovic a câștigat turneul de la Wimbledon după ce l-a învins pe italianul Matteo Berrettini în finală, scor 6-7(4), 6-4, 6-4, 6-3.

Djokovic a revenit după ce a pierdut primul set și a obținut al treilea titlu de Grand Slam din acest an, după Australian Open și Roland Garros. La începutul lunii septembrie, Djokovic va avea șansa de a realiza Golden Slam-ul, câștigarea celor patru turnee de Grand Slam într-un singur an, dacă se va impune la US Open și va obține și medalia de aur la Tokyo. Singura jucătoare din istoria tenisului care a mai reuşit această performanţă a fost germanca Steffi Graf, în 1988.

Victoria de la Wimbledon îi aduce lui Djokovic al 20-lea titlu de Grand Slam al carierei. Sârbul i-a egalat astfel pe ceilalți doi titani din circuitul ATP, Roger Federer și Rafael Nadal.

Djokovic, pentru care a fost a şaptea finală la Wimbledon, a mai câştigat trofeul de cinci ori la All England Club, în 2011, 2014, 2015, 2018 şi 2019.

Djokovic a devenit primul tenismen din Era Open, după Rod Laver, care a câştigat primele trei turnee de Grand Slam ale unui sezon.

Trei ore și 27 de minute a durat finala din acest an de la Wimbledon.

Începând din 2018, Djokovic este singurul jucător care a câştigat fiecare dintre cele nouă turnee Masters 1.000 ATP. El este, totodată, singurul jucător din istorie care s-a impus de patru ori consecutiv în Turneul Campionilor (între 2012 şi 2015) şi tenismanul cu cel mai mare număr de victorii consecutive în era Open în Marele Şlem (30), serie reuşită între ediţiile 2015 şi 2016 de la Wimbledon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: