image
Sursa foto: Profimedia

O nouă strategie de imunizare împotriva COVID-19; Thailanda va combina vaccinurile Sinovac şi AstraZeneca

Thailanda va combina vaccinurile anti-Covid-19 Sinovac şi AstraZeneca. Măsura vizează creşterea protecţiei împotriva variantelor mai transmisibile de coronavirus, a anunțat ministrul sănătăţii, Anutin Charnvirakul.

Dacă va fi implementată, acesta ar fi prima strategie anunţată public de combinare a unui vaccin chinezesc cu unul dezvoltat în Occident.

„Măsura vizează îmbunătăţirea protecţiei împotriva variantei Delta şi construirea unui nivel ridicat de imunitate împotriva bolii", a declarat ministrul Anutin Charnvirakul, referindu-se la varianta detectată pentru prima dată în Indonezia, potrivit Digi24.

Thailanda şi state vecine, precum Indonezia, au raportat numeroase cazuri de îmbolnăvire în rândul cadrelor medicale şi a angajaţilor din prima linie imunizaţi cu vaccinul Sinovac.

Majoritatea angajaţilor sanitari din Thailanda şi a celor din prima linie au fost vaccinaţi cu serul chinezesc Sinovac începând din februarie, în condiţiile în care vaccinurile de la AstraZeneca urmau să ajungă în iunie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: