image
Sursa foto: Profimedia

Peste 840 de lamantini au murit de la începutul anului în largul SUA, majoritatea din cauza înfometării

Un număr record de lamantini au murit în primele șase luni ale acestui an în largul statului Florida, în principal din cauza înfometării.

Cel puțin 841 de exemplare au murit în apele din apropierea statului american, în perioada 1 ianuarie - 2 iulie. Astfel, a fost depășit recordul negativ din 2013, când 830 de lamantini au murit după ce au fost expuși la alge dăunătoare.

Biologii marini spun că ierburile de pe fundul apel, pe care lamantinii se bazează pentru a se hrăni, sunt pe cale de dispariție din cauza nivelului tot mai ridicat de poluare. Principala problemă este contaminarea apelor din Florida, care declanșează acumulări de alge și dispariția ierburilor marine.

Potrivit autorităților din Florida, majoritatea deceselor s-au petrecut în lunile reci, când lamantinii au migrat în laguna Indian River, unde ierburilor marine au dispărut aproape în totalitate.

Pe măsură ce vremea s-a încălzit și animalele s-au dispersat pe coasta Atlanticului, loviturile provocate de bărci au devenit principala cauză a morții. Cel puțin 63 de exemplare au fost lovite și ucise de bărci în primele șase luni de la începutul anului.

Guvernul federal din SUA a schimbat statutul lamantinului în 2017, el trecând de la specie în pericol la specie amenințată, dar activiștii de mediu spun că este nevoie din nou de un grad mai ridicat de protecție, potrivit Digi24.

Lamantinul este un mamifer mare și lent, măsurând până la 4 metri lungime și cântărind maximum 600 de kilograme. Aproximativ 6.300 de exemplare trăiesc în largul statului Florida.

În ultimele luni, biologii marini și autoritățile din Florida au urmărit moartea lamantinilor, iar în luna martie oficialii de mediu au pornit o procedură care permite autorităților federale să investigheze cauza morții alături de autoritățile locale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: