image
Sursa foto: Profimedia Images

Papa Francisc rămâne internat la spital, după intervenția chirurgicală

Suveranul Pontif, 84 de ani, operat duminică, 4 iulie, la colon, a încheiat tratamentul post-chirurgical, însă va rămâne internat alte câteva zile pentru „optimizarea tratamentului său medicamentos”, a anunţat luni Vaticanul, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Vaticanul a anunțat la momentul când a fost operat că starea Papei Francisc este una bună în urma intervenției chirurgicale și va rămâne în spital aproximativ şapte zile, cu excepţia situaţiei în care ar apărea anumite complicaţii.

„Preasfinţia Sa, Papa Francisc, a petrecut o zi liniştită (duminică) şi şi-a încheiat parcursul postoperator”, a anunţat purtătorul de cuvânt, Matteo Bruni, în declaraţia sa zilnică cu privire la starea Suveranului Pontif. „În vederea optimizării tratamentului său medicamentos şi a terapiei de recuperare medicală, Sfântul Părinte va rămâne internat încă câteva zile”, a spus el.

Bruni a precizat că, înainte ca Papa să apară în public, duminică, la un balcon al spitalului Gemelli din Roma pentru a rosti tradiţionala rugăciune „Angelus” în faţa a sute de credincioşi, a efectuat o vizită la secţia de oncologie pediatrică din apropiere, unii dintre copiii internaţi însoţindu-l la balcon şi stând alături de el. După rugăciune, Papa a vizitat alţi pacienţi şi personalul medical, a spus Bruni. Papa Francisc a fost internat, duminică, 4 iulie, la Spitalul Gemelli din Roma, unde a suferit o operație la colon.

Intervenția chirurgicală la care a fost supus Suveranul Pontif a fost efectuată de o echipă medicală formată din zece persoane, condusă de profesorul Sergio Alfieri. Papa a suferit o hemicolectomie stângă, o procedură prin care o parte a colonului este îndepărtată. A fost prima dată când Vaticanul a dezvăluit caracterul specific al operației. Papa Francisc se află în aceeaşi rezervă de la etajul al zecelea al Spitalului Gemelli pe care a folosit-o şi papa Ioan Paul al II-lea, operat de mai multe ori în acest spital, inclusiv după o tentativă de asasinat în 1981 şi din cauza unei tumori la colon în 1992.

Noutăţile partenerilor

comentarii: