(video) Igor Dodon: Prognozele nu sunt îmbucurătoare, dar noi îi vom monitoriza să-și realizeze angajamentele. Nu e timpul de proteste, e timpul de a livra rezultate

Președintele PSRM, Igor Dodon a susținut o conferință de presă, după anunțarea rezultatelor, aproape finale, ale alegerilor parlamentare anticipate, care s-au desfășurat ieri în Republica Moldova. Blocul cu care a mers PSRM în alegeri, BECS, s-a clasat pe locul al doilea, urmând să dețină aproximativ 32 de de mandate în noul Legislativ.

Foto: UNIMEDIA

„Avem niște rezultate obținute în urma unui proces democratic. A fost o decizie corectă crearea BECS, mulțumesc echipei, am obținut un rezultat bun, fiecare așteaptă mai mult, dar eu cred că am obținut un rezultat bun. Oamenii și-au dorit această mare schimbare și au primit-o, cu ce și îi felicit. Sper foarte mult că această conducere nu va mai fura miliarde, cel puțin, cum au furat tot ei în guvernările anterioare.

Ceea ce se întâmplă este absolut firesc. Guvernarea se schimbă pe opoziție și invers.

Colegii noștri adună acum toate datele despre încălcările din alegeri și noi vom decide ce facem mai departe. Despre unitatea fracțiunilor, la fel, urmează să decidem împreună cu Vladimir Voronin. Cert este că noi vom rămâne o echipă.

Acum nu e timpul de proteste, oamenii au obosit de proteste, de politică, oamenii cred că oponenții pot livra rezultate și e timpul să fie livrate aceste rezultate.

Sper, de asemenea, că președintei îi va ajunge minte să nu strice relațiile cu Federația Rusă, dar depinde ce îi vor dicta curatorii externi. Rezultatul acestor alegeri a depins direct de aceștia, noi am atenționat despre implicarea ambasadorilor străini în procesul electoral”, a declarat Igor Dodon.

Urmărește aici declarațiile:




Pub