Mesajul lui Zelenski, după alegeri: „Este un pas important pentru Moldova în calea ei spre reforme și aspirații europene”
Președintele ucrainean, Vladimir Zelenski a felicitat-o pe Maia Sandu și partidul PAS pentru „pentru victoria convingătoare a forțelor politice democratice pro-europene”. Zelenski a menționat că acesta „este un pas important pentru prietenoasa Moldovă în calea ei spre reforme și aspirații europene”. 
Foto:

„Felicitări colegei mele, președintei Republicii Moldova, Maia Sandu pentru victoria convingătoare a forțelor politice democratice pro-europene, în special a partidului PAS, la alegerile parlamentare! Acesta este un pas important pentru prietenoasa Moldovă în calea ei spre reforme și aspirații europene!”, a scris Zelenski pe pagina sa de Twitter. 

Președintele, Klaus Iohannis și prim-ministru al României, Florin Cîțu au transmis mesaje de felicitare președintei R. Moldova, Maia Sandu, după rezultatele de la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova. Iohannis a menționat că România „va fi alături” de Republica Moldova în susținerea reformelor din țară. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe din România salută victoria obținută de forțele reformiste și pro-europene.

Pe 11 iulie 2021 în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare anticipate, acesta fiind cel de-al X-lea scrutin parlamentar de la declararea independenței țării. Cetățenii au ales o nouă componență a Parlamentului – organul legislativ al statului.



Pub