Ultima oră! Renato Usatîi demisionează din funcția de primar de Bălți

Renato Usatîi și-a anunțat demisia, după rezultatele scrutinului parlamentar de ieri. Într-un live pe Facebook, Usatîi a declarat că votul de ieri a demonstrat că orașul Bălți „nu vrea un gospodar, ci un politician”, motiv pentru care pleacă în concediu, iar la revenire va demisiona din funcție ca să ofere bălțenilor „posibilitatea să-și aleagă un alt conducător”.

Foto: Unimedia

„Mâine scriu cerere de concediu, iar la întoarcere îmi dau demisia. Bălțenii au spus ieri clar că nu își doresc realizări, dar vor un politician în fruntea primăriei. Iată de ce demisionez, iar în toamnă ei să-și aleagă alt primar.

De asemenea, ceilalți membri ai echipei mele, nici Grigorișin, nici alții, nu vor candida pentru această funcție”, a declarat acum câteva clipe Usatîi.

Decizia primarului de Bălți vine după înfrângerea suportată în alegerile parlamentare de ieri, în care blocul său nu a reușit să acceadă în Legislativ. mai mult, Renato Usatîi a pierdut și în orașul pe care îl conduce, fiind devansat de BECS și PAS.


Blocul socialiștilor și comuniștilor a câștigat în orașul condus de primarul de Renato Usatîi. Astfel, 17692 de bălțeni au votat pentru BECS. Partidul Acțiune și Solidaritate a fost votat de 12040 de alegători, iar Blocul electoral „Renato Usatîi” a primit 9994 de voturi.

Usatîi a fost primar la Bălți timp de două mandate. Prima dată a fost ales în 2015, iar al doilea mandat l-a câștigat în 2019.


Pub