(video) Richard Branson și-a îndeplinit visul și a văzut Pământul de la limita spațiului. Aeronava Unity a aterizat cu succes

Un zbor a cărui pregătire a durat 17 ani a decolat cu succes și l-a dus pe miliardarul Richard Branson din deșertul New Mexico până la marginea spațiului. A fost o călătorie istorică, iar mizele ei, dincolo de progresul tehnologic, sunt deopotrivă economice. Se dă startul, astfel, turismului spațial. Opt oameni au luat parte la această misiune pe care întreaga omenire a putut-o urmări în direct, potrivit Digi24.ro.

Foto: Captură de ecran

Cursa către stele a început la baza Virgin Galactic din New Mexico. De acolo a decolat avionul care a transportat naveta cu Richard Branson şi ceilalţi cinci pasageri. Purtată în acest fel, ea a ajuns la 15 mii de metri altitudine, după care s-a desprins și și-a continuat singură drumul, până la 90 de kilometri deasupra Pământului. Odată ajunsă la limita atmosferei terestre, naveta lui Branson a rămas acolo câteva minute. A fost împlinirea visului din copilărie al miliardarului britanic. Și a putut testa câteva minute și imponderabilitatea.

„Odinioară am fost un copil care a avut un vis, în timp ce priveam stelele. Pentru generația următoare de visători: dacă noi putem face asta, imaginați-vă doar ce veți putea face voi!”, a menționat Richard Branson

Conform planului, naveta a început apoi operațiunea de coborâre și a aterizat în siguranță la baza Virgin Galactic, în aplauzele celor de la sol.

„Sincer, nimic nu te-ar putea pregăti pentru priveliștea pe care ți-o oferă spațiul. Scopul misiunii a fost să transformăm în realitate, pentru nepoții mei și ai voștri, visul călătoriei în spațiu”, menționează Richard Branson.

17 ani au durat pregătirile pentru această cursă, în care Richard Branson a investit 16 ani din viață și peste un miliard de dolari. O investiție cât se poate de avantajoasă, dacă ne gândim că sunt sute de viitori clienți interesați de astfel de călătorii. Printre ei, Tom Hanks, Leonardo DiCaprio şi Lady Gaga, care-i vor plăti lui Branson până la 250 de mii de dolari ca să-i ducă până la stele.



Pub