Mesajul Zinaidei Greceanîi, la final de mandat de speaker: „Vor fi fețe noi în Parlamentul nou, dar și personalități cu profesionalism”

Zinaida Greceanîii a adresat un mesaj după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. La final de mandat, aceasta a mulțumit deputaților din Legislatura a X-a, iar viitorilor deputaților le-a transmis „felicitări și urări de succese în munca pentru binele țării”. 

Foto: UNIMEDIA

Mandatul Parlamentului de Legislatura a X-a a fost incomplet, dar și extrem de dificil. Mai mult de jumătate din această perioadă a fost marcată de pandemie. Pentru prima oară Parlamentul țării, prin Hotărârea adoptată la 17 martie 2020, a declarat stare de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova. În colaborare cu Guvernul, au urmat acțiuni prompte și hotărâte pentru a lupta cu pandemia, pentru a ocroti viața oamenilor și menține viabilitatea sistemului medical, dar și pentru a adapta toate domeniile de activitate la realitățile noi. Mulțumesc pe această cale atât deputaților cât și membrilor Guvernului pentru susținere și munca titanică depusă”, a menționat Greceanîii. 

Totodată, aceasta a mulțumit deputaților și Secretariatului Parlamentului și pentru donația de aproape un milion de lei în vederea dotării spitalelor și susținerea lucrătorilor medicali. 

„Mulțumesc deputaților și Secretariatului Parlamentului și pentru acea donație de aproape un milion de lei în vederea dotării spitalelor și susținerea lucrătorilor medicali, dar și pentru înțelegerea de care au dovadă atunci când am dispus returnarea în bugetul public a 10 mln de lei din bugetul instituției noastre pentru susținerea sistemului medical. A fost pentru noi toți o experiență fără precedent – fiecare a venit cu inițiative pe care le credea mai bune în această situație de criză, dar nimeni nu a fost indiferent. În pofida restricțiilor pandemice, Parlamentul Republicii Moldova de Legislatura a X-a a adoptat peste 500 de acte normative din toate domeniile, convocându-se în 76 de ședințe plenare”. 

Zinaida Greceanîi a îndemnat viitorii deputați să asculte oamenii și să facă față așteptărilor cetățenilor.

„Stimați candidați la funcțiile de deputat în noua Legislatură, orice forță politică ați reprezenta, vă îndemn să puneți în capul mesei interesele țării noastre și cetățenilor ei. Iar sarcina este foarte grea – oamenii așteaptă progrese în toate domeniile, în primul rând, în cele strategice: economie, sănătate, învățământ, justiție, securitate. Sunt încrezută că toți deputații nou aleși vor conștientiza responsabilitatea ce le va reveni lor și membrilor viitorului Cabinet de miniștri.

Vor fi multe fețe noi în Parlamentul de Legislatura nouă, dar vor fi și personalități cu profesionalism desăvârșit, cu experiență unică și bogată. Acest fapt poate să urgenteze găsirea soluțiilor inteligente și eficiente pentru criza din țara noastră.

Vă îndemn, stimați viitori colegi, să ascultați de oameni – cetățenii au investit încredere în noi, acum trebuie să facem față așteptărilor lor, cât de înalte ar fi!”, se mai arată într-un comunicat. 


Pub