Principală  —  IMPORTANTE   —   Europarlamentarul Siegfried Mureşan, după anticipatele…

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, după anticipatele din R. Moldova: „Vom fi alături de noul Guvern pentru implementarea reformelor pe care oamenii le așteaptă”

Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relațiile cu R. Moldova, susține că Uniunea Europeană va fi alături de noul Guvern pentru implementarea reformelor pe care oamenii le așteaptă: reformarea administrației publice, lupta împotriva corupției și spălării banilor, reformarea justiției și întărirea statului de drept. Totodată, acesta susține că alegerile parlamentare anticipate au fost libere și democratice, iar procesul electoral s-a desfășurat fără incidente semnificative.

Europarlamentarul susține că „alegerile corecte de duminică duc la formarea unei majorități transparente care va reforma R. Moldova în perioada următoare”.

„În ziua alegerilor, am monitorizat desfășurarea procesului electoral în secții de votare din toate colțurile R. Moldova, inclusiv în secții de votare de pe ambele maluri ale Nistrului. Procesul electoral s-a desfășurat bine, fără incidente semnificative. Alegerile au fost libere și democratice. Autoritățile au organizat alegerile în mod corect, cu respectarea măsurilor anti-COVID-19. Vreau să felicit cetățenii R. Moldova, atât cetățenii din interiorul granițelor, cât și pe cei din Diaspora, care au mers duminică la urne și și-au exercitat dreptul la vot în aceste alegeri foarte importante pentru viitorul țării lor”, a spus Mureșan într-o postare pe Facebook.

Potrivit europarlamentarului, forțele europene vor fi alături de de noul Guvern pentru implementarea reformelor pe care oamenii le așteaptă.

„Ca președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu R. Moldova, mă bucur că avem acum un nou Parlament legitim, care respectă voința oamenilor și în care se regăsește o majoritate transparentă. Mă bucur cu atât mai mult cu cât această majoritate este una proeuropeană, care își dorește întărirea și reformarea R. Moldova și își dorește legături strânse cu Uniunea Europeană. Avem acum oportunitatea de a ajuta și mai mult cetățenii R. Moldova în perioada următoare. Vom fi alături de noul Guvern pentru implementarea reformelor pe care oamenii le așteaptă: reformarea administrației publice, lupta împotriva corupției și spălării banilor, reformarea justiției și întărirea statului de drept”, a conchis europarlamentarul.

Procesarea a 100% din procesele verbale arată că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) obține 52,80% – mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate. Mai exact PAS obține majoritatea absolută în Parlamentul de la Chișinău și poate forma de unul singur viitorul Cabinet de miniștri.

Conform informațiilor actualizate prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după procesarea a 100% din procese verbale, PAS a acumulat 52,80% din voturi, iar BECS – 27,17%. Partidul Șor obține 5,74%.

Pe 11 iulie, în R. Moldova au avut loc alegeri parlamentare anticipate.