16:25:30 29.03.2024
Stiri

DOC // Promisiunile făcute de PAS în campania ELECTORALĂ. Cele cinci obiective NAȚIONALE ale formațiunii care a CÂȘTIGAT alegerile parlamentare anticipate

Actualitate 12.07.2021 10:59 Vizualizări4027 Autor: Ziarul National
DOC // Promisiunile făcute de PAS în campania ELECTORALĂ. Cele cinci obiective NAȚIONALE ale formațiunii care a CÂȘTIGAT alegerile parlamentare anticipate


Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a câștigat alegerile parlamentare, după ce alegătorii au fost convinși că programul electoral „Moldova vremurilor bune” poate fi implementat cu succes în următorii patru ani.

PAS poate învesti acum propriul Guvern și să realizeze promisiunile făcute cetățenilor R. Moldova.

Potrivit PAS, R. Moldova are șansa să intre chiar în acest an într-o perioadă de dezvoltare stabilă, de creștere economică, de deschidere, acumulare și construcție.

În acest sens, PAS a mers în campanie cu cinci obiective naționale:

1.Dreptate, ordine și disciplină

Vom face dreptate la noi în țară. Judecătorii și procurorii corupți vor fi dați afară din sistem.

Hoții vor fi pedepsiți, iar averile acestora vor fi confiscate. Funcționarii care vor cere mită sau vor hărțui oamenii de afaceri vor fi pedepsiți și eliberați din funcție.

Toate instituțiile statului vor lucra pentru oameni și nu împotriva lor. Toți vor fi egali în fața legii.

2. Locuri de muncă acasă și familii unite.

Până în 2025, salariul mediu pe economie va ajunge la 15 000 de lei. Vom promova investiții în economie ca să creăm cât mai multe locuri de muncă bine plătite acasă.

Vom sprijini deschiderea întreprinderilor de prelucrare a producției agricole în raioane pentru mai multe locuri de muncă în orașe și sate și pentru ca fermierii să aibă unde vinde producția.

Vom simplifica semnificativ regulile de activitate pentru întreprinderile mici și mijlocii, iar statul va sprijini deschiderea noilor afaceri. Vom susține afacerile prin creșterea accesului la finanțare și programe de instruire a antreprenorilor.

Vom susține familiile cu copii prin reducerea impozitelor plătite din salariu. Astfel, familiile vor avea 2 000 de lei în plus pentru fiecare copil.

De asemenea, vom majora ajutorul pentru copiii din familii social vulnerabile până la cel puțin 1000 de lei pe lună pentru fiecare copil.

3. Pensie minimă de 2 000 de lei

Ne angajăm să creștem pensia minimă la cel puțin 2 000 de lei pe lună.

Vom opri hoțiile și vom relansa economia, iar banii obținuți ne vor permite să creștem toate pensiile.

Vom aduce bani europeni pentru crearea „Fondului de Argint”, din care vom asigura servicii de îngrijire pentru bătrânii nevoiași și singuri (asistență medicală la domiciliu, prânzuri calde, alte servicii de îngrijire).

Vom compensa integral costurile medicamentelor pentru pensionarii cu cele mai mici pensii.

4. Două miliarde de lei anual pentru proiecte de modernizare a satelor

Cu ajutorul partenerilor europeni, vom aduce câte 2 miliarde de lei anual pentru dezvoltarea satelor: pentru crearea locurilor de muncă în sate, pentru apeducte și canalizare, pentru reparația școlilor și grădinițelor, pentru modernizarea piețelor și pentru gestionarea deșeurilor.

Primăriile vor putea accesa direct fondurile pentru dezvoltarea comunităților.

5. Relații internaționale puternice și apropierea de Uniunea Europeană

Vom continua eforturile Președintelui Maia Sandu de a dezvolta relații bune cu România, Ucraina, UE, SUA, Rusia și alte țări, în folosul cetățenilor.

Vom face pașii necesari pentru integrarea europeană. Vom avea grijă ca ambasadele și consulatele să ajute cetățenii noștri de peste hotare și să promoveze exporturile moldovenești peste tot în lume.

Vom munci ca Moldova să aibă sprijin internațional, acces la investiții și ajutor financiar pentru infrastructură și dezvoltare.

Vedeți mai jos prevederile Programul electoral „Moldova vremurilor bune”:


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md