14:07:39 19.04.2024
Stiri

Igor Dodon amenință cu „PROTESTE în masă și destabilizarea situației”, dacă guvernarea PAS se va alătura sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei: „Câteva luni, maximum jumătate de an, și acest lucru se va termina”

Actualitate 12.07.2021 13:35 Vizualizări8094 Autor: Ziarul National
Igor Dodon amenință cu „PROTESTE în masă și destabilizarea situației”, dacă guvernarea PAS se va alătura sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei: „Câteva luni, maximum jumătate de an, și acest lucru se va termina”


Socialistul Igor Dodon, care a ajuns în opoziție după alegerile din 11 iulie, acuză repetat ambasadorii occidentali că s-ar fi implicat în campania electorală din R. Moldova.

Acum, spune socialistul, ar putea veni „nota de plată” cerută de Occident, care va fi una „geopolitică, împotriva Federației Ruse”.

„Dacă R. Moldova se va alătura sancțiunilor împotriva Federației Ruse, așa cum vor solicita partenerii occidentali, va fi rău și pentru R. Moldova, și pentru cetățeni. Acest lucru va duce la sfârșitul mai rapid al acestei guvernări. (...) Dacă se va merge pe acest scenariu, în câteva luni, maximum jumătate de an, acest lucru se va termina pe fundalul unor proteste în masă și al destabilizării situației în republică”, a amenințat astăzi Dodon în cadrul unei conferințe de presă, răspăunzând la întrebarea adresată în limba rusă de către un jurnalist.

Socialistul și-a exprimat speranța că „nu se va ajunge la situația din 2014 - 2015”, când au fost expulzați diplomați ruși din R. Moldova.

Totodată, Igor Dodon a acuzat Partidul Acțiune și Solidaritate că ar avea „simpatii unioniste” și s-a bucurat că acesta nu a obținut majoritate constituțională, „pentru că putea să facă Unirea cu România”.

„Cred că simpatiile unioniste ale oponenților noștri sunt cunoscute, ei nu le-au ascuns niciodată. Eu au spus că trebuie să ne unim cu România. Cât de real și de repede? Cred că nu e o perspectivă apropiată. Dar ei vor lucra în această direcție, sunt sigur. Misiunea noastră este ca să nu admitem acest lucru”, a mai spus Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md