19:58:56 25.04.2024
Stiri

Zinaida Greceanîi și-a strâns deja lucrurile din biroul spicherului Parlamentului. Ultimul mesaj adresat deputaților din legislatura a X-a

Actualitate 12.07.2021 17:13 Vizualizări9777 Autor: Ziarul National
Zinaida Greceanîi și-a strâns deja lucrurile din biroul spicherului Parlamentului. Ultimul mesaj adresat deputaților din legislatura a X-a


Socialista Zinaida Greceanîi urmează să elibereze în zilele următoare biroul spicherului Parlamentului R. Moldova, pentru a preda cheile unui reprezrntant al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), formațiune care a obținut majoritatea la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Pe final de mandat, Zinaida Greceanîi a adresat un mesaj deputaților din Legislatura a X-a.

„După ce s-au calmat spiritele electorale, iar componența viitorului Parlament este aproape evidentă, aș dori să adresez colegilor deputați din legislatura a X-a sincere mulțumiri pentru colaborarea desfășurată, iar viitorilor deputați – felicitări și urări de succese în munca pentru binele țării. Mandatul Parlamentului de legislatura a X-a a fost incomplet, dar și extrem de dificil. Mai mult de jumătate din această perioadă a fost marcată de pandemie. Pentru prima oară Parlamentul, prin Hotărârea adoptată la 17 martie 2020, a declarat stare de urgență pe întreg teritoriul R. Moldova. A fost pentru noi toți o experiență fără precedent – fiecare a venit cu inițiative pe care le credea mai bune în această situație de criză, dar nimeni nu a fost indiferent”, a spus Greceanîi, citată de serviciul de presă al Parlamentului.

În pofida restricțiilor pandemice, Parlamentul R. Moldova de legislatura a X-a a adoptat peste 500 de acte normative, convocându-se în 76 de ședințe plenare.

„Este simbolic faptul că printre primele acte votate de deputații de legislatura a X-a a fost Hotărârea privind adoptarea Declarației cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului R. Moldova, act prin care se punea capăt regimului oligarhic. Sper că acest exercițiu va fi și pe viitor un avertisment pentru orice tentativă de a institui dictatura în țara noastră”, a menționat sursa citată, fără a pomeni de deciziile scandaloase luate la finele anului trecut de majoritatea PSRM-ȘOR.

„În pofida circumstanțelor în care a fost declanșat, actualul scrutin parlamentar a făcut parte a proceselor democratice firești într-un stat de drept. Sper ca noua componență a Parlamentului să reprezinte cu demnitate voia poporului și să se conducă în activitate exclusiv de această voință și de legea supremă a statului. Oamenii așteaptă progrese în toate domeniile, în primul rând, în cele strategice: economie, sănătate, învățământ, justiție, securitate. Sunt încrezută că toți deputații nou aleși vor conștientiza responsabilitatea ce le va reveni lor și membrilor viitorului cabinet de miniștri. Vor fi multe fețe noi în Parlamentul de legislatura nouă, dar vor fi șipersonalități cu profesionalism desăvârșit, cu experiență unică și bogată. Acest fapt poate să urgenteze găsirea soluțiilor inteligente și eficiente pentru criza din țara noastră”, a conchis Greceanîi.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md