13:48:53 28.03.2024
Stiri

Un document al armatei Statelor Unite avertizează că riscul unui război nuclear este tot mai crescut

Actualitate 12.07.2021 17:29 Vizualizări1113 Autor: Ziarul National
Un document al armatei Statelor Unite avertizează că riscul unui război nuclear este tot mai crescut


Un document al armatei americane recent descoperit prevestește un viitor sumbru, avertizând că riscul unui război nuclear este tot mai crescut.

Documentul, care a fost obținut și publicat online de către Federația Oamenilor de Știință Americani, este cea mai recentă ediție a unui manual menit să ofere informații actualizate despre stadiul în care se află activitatea militară din lume și instrucțiuni despre modul în care armata Statelor Unite ale Americii ar trebui să procedeze în acest sens.

Din păcate, documentul nu conține foarte multe vești bune, subliniind încercările eșuate cu privire la neproliferarea armelor, dar și dezvoltarea activă de armament atomic din lume alături de situații tot mai tensionate.

Toate acestea reprezintă un motiv real de escaladare a conflictelor la nivel internațional.

Rusia, Coreea de Nord și China continuă să-și crească arsenalul nuclear

Documentul precizează că „din 2010 niciun potențial adversar nu a redus rolul armelor nucleare în strategia de securitate națională sau numărul de arme nucleare pe care le are în arsenalul propriu.

De asemenea, documentul mai arată că Rusia, Coreea de Nord și China continuă să-și crească arsenalul nuclear. Totodată, capacitatea Iranului de a veni o putere nucleară este tot mai crescută.

Toate aceste informații nu sunt neapărat noi. Însă, în cea mai recentă ediție a documentului care este publicat anual, armata americană oferă exemple clare de țări care au dezvoltat noi tehnologii. În edițiile anterioare, armata SUA transmitea avertismente vagi despre proliferarea nucleară în general, scriu Futurism și Descoperă.

„Băieții buni” care își doresc o lume fără arme nucleare

În mod deloc surprinzător, documentul prezintă armata Statelor Unite într-o lumină cât se poate de favorabilă, drept „băieții buni” care își doresc o lume fără arme nucleare.

Cu toate acestea, ca reacție la riscul tot mai crescut al unui război nuclear, documentul recomandă o „poziție flexibilă” care ar putea permite SUA să reacționeze la orice amenințări de acest fel. Asta înseamnă, ca de obicei, că toată lumea contribuie la problemă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md