Investitorul Tim Draper, miliardar în Bitcoin: am vândut mere pe marginea drumului

12 Iul. 2021, 11:25
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
12 Iul. 2021, 11:25 // Slider //  MD Bani

„Am ajuns să învăț lucruri la care nu m-am gândit niciodată că aș vrea să le cunosc.”, spune Tim Draper, un investiror miliardar în Bitcoin.

Draper este o legendă în lumea capitalului de risc. De la mijlocul anilor 1980, a construit o avere făcând investiții timpurii în companii precum Hotmail, Skype, Baidu, Tesla și SpaceX.

El este, de asemenea, un avocat vocal și investitor în tehnologia bitcoin și blockchain. În 2014, el a cumpărat timpuriu 30.000 de bitcoin confiscate de mareșalii americani (bitcoin în acel moment valora în jur de 600 de dolari) și spune că a investit în peste 50 de companii legate de criptomonede. A condus investiții în Coinbase, o platformă de schimb de criptomonede care a devenit public în aprilie, Ledger, un producător de portofele de criptomonede; și Tezos, o platformă open-source blockchain și altele.

Antreprenoriatul și investițiile sunt în sângele lui Draper. Bunicul lui, William Henry Draper, Jr., a cofondat prima firmă de capital de risc din Silicon Valley în 1959, în timp ce tatăl său William Henry Draper III (cunoscut sub numele de Bill) a fondat Draper & Johnson Investment Company în 1962 și Sutter Hill Ventures în 1964.

Draper și-a înființat propria firmă VC Draper Associates în stadiu incipient în 1985, care va deveni Draper Fisher Jurvetson (ulterior a fost redenumită DFJ și apoi Threshold), iar mai târziu Draper University, o școală pentru antreprenori în stadiu incipient din San Mateo, California, în 2012. În 2013, Draper a părăsit DFJ pentru a se concentra pe Draper University și pe singurul său VC Draper Associates.

„Am făcut o serie de investiții bune”, spune Draper. „Cred că asta îi ajută pe oameni să dorească să meargă cu un investitor care a făcut câteva alegeri bune.”

Copilăria mea „a fost foarte liberă”

Întotdeauna mi-am dorit să fiu antreprenor. Am vândut mere pe marginea drumului [crescând în Atherton, California, care acum este cunoscut sub numele de epicentrul banilor din Silicon Valley] și am avut o afacere de livrare de stridii. Am avut întotdeauna o grămadă de mici întreprinderi care încep să-mi câștige ocazional bani și de cele mai multe ori mă țin doar ocupat.

Copilăria mea a fost grozavă și a fost foarte liberă. Îmi fac griji când oamenii nu le permit copiilor lor să facă nimic, iar tu ești îngrijorat de asta și de asta.

Îi sunt recunoscător mamei mele. Ea mereu îmi spunea: „du-te și descoperă”. Pentru mine a fost ceva de genul: „Uau, lumea este complet deschisă”.

„Învăț multe”

Îmi plac oamenii. Îmi place ideea că toți suntem interconectați. Îmi place ideea că oamenii se pot ajuta reciproc. De asemenea, îmi place să fiu acolo.

Învăț multe când vorbesc cu presa. Mă fac să mă gândesc la lucruri în moduri diferite. Învăț multe lucruri când ies și dau multe mâini și întâlnesc noi antreprenori sau oameni care caută un loc de muncă sau oameni care mă întreabă în ce să investească.

Îmi place să văd asta și mă face să învăț. Ajung să învăț lucruri pe care nu mi le-am imaginat niciodată că aș vrea să le cunosc și devin tot mai bun.

Îmi place ce fac și cred că poate asta simt oamenii când mă văd.

Cu privire la investițiile în start-up-uri: singura întrebare „aproape întotdeauna o pun”: Uneori vom investi [chiar] chiar acolo în acest moment. Dar aproape întotdeauna îl întreb pe antreprenor: „De ce faci asta?”

Deci, este ca „La ce te gândești?”

Realitatea Live

29 Mart. 2024, 12:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Mart. 2024, 12:33 // Actual //  Lupu Eduard

Scandalul iscat de o anchetă jurnalistică, care-l vizează pe președintele Comisiei de Evaluare Extraordinară, Herman von Hebel, nu se referă la integritate, ci la credibilitate. Este limpede că eșecurile sale manageriale din cariera sa în Olanda nu denotă lipsa de integritate, ci mai degrabă vorbesc despre profesionalismul domniei sale, susține, într-o postare pe Facebook, fostul judecător la Curtea Constituțională, Alexandru Tănase

„Indiferent de aceste detalii, succesul reformelor din justiție este în cea mai mare parte bazat pe percepții și nu pe realități. Încrederea publică în procedura de evaluare extraordinară (cunoscută sub numele de vetting) este subțiere ca o lamă de ras Gillette. După câteva situații delicate, când pentru unele persoane apropiate puterii „filtele vetingului” au devenit mai transparente decât sticla de Murano, în timp ce alții erau invitați să aducă mostre de ADN-ul cailor care au arat ogorul bunicilor pe timpul lui Brejnev, orice turbulență nu poate decât să compromită și mai tare credibilitatea acestui proces”, mai spune Tănase.

Potrivit lui, în astfel de circumstanțe, zâmbetul disprețuitor al domnului von Hebel în fața unei întrebări firești, dacă va demisiona sau nu, nu face decât să submineze și mai mult credibilitatea atât a procedurii de evaluare extraordinară, cât și a actualei puteri politice.

„Este evident că domnia sa nu va demisiona voluntar din această funcție. Zâmbetul său plin de dispreț (pentru a nu-l numi batjocoritor) și autosuficiența cu care a reacționat la o întrebare legitimă a unui jurnalist vorbesc de la sine despre atitudinile sale. Un misionar european, venit în junglă pentru a civiliza triburile sălbatice, nu este obligat să manifeste respect pentru aborigeni, cu atât mai mult, nu este obligat să demisioneze din cauza frământărilor morale ale junglei. Mai mult decât atât, având în vedere că doi-trei ani de „civilizare a aborigenilor” îi pot rotunji considerabil conturile domnului misionar, șansele de demisie benevolă sunt aproape inexistente”, a punctat fostul judecător.

El spune că, în cariera sa profesională a interacționat cu diverse experți europeni.„ Am lucrat ani în șir cot la cot cu unii din ei în același birou. Acest lucru îmi permite să „citesc” cât se poate de clar reacțiile lor. O astfel de reacție, altfel decât o manifestare de dispreț și un sentiment de superioritate, nu poate fi calificată. Cu certitudine, în Europa, niciun funcționar din justiție nu ar risca să „răspundă” astfel unui jurnalist care îi cere explicații absolut normale referitoare la trecutul său profesional”.

În concluzie, Alexandru Tănase spune că, partea cea mai tristă este că factura va fi plătită de actuala putere politică și nu de domnul Herman von Hebel. Pentru cetățeanul obișnuit, nu există diferență între un expert din cadrul unei comisii guvernamentale și conducerea politică actuală. Alegătorul,  atunci când își va exprima opțiunile la urna de vot, va sancționa pentru acest zâmbet plin de dispreț actuala putere politică și nu pe domnul Herman von Hebel. Cu cât mai repede se va înțelege acest lucru, cu atât mai bine.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău