Cel mai bun sfat despre bani de la Usain Bolt: Dacă câștigi 10 dolari, economisește 6

12 Iul. 2021, 11:41
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
12 Iul. 2021, 11:41 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Usain Bolt este încă cunoscut drept cel mai rapid atlet și unul dintre cei mai bogați sportivi.

În 2018, Bolt a fost clasat pe locul 45 pe lista Forbes Magazine cu cei mai buni 100 de sportivi din lume. A câștigat 31 de milioane de dolari în 2017, când s-a retras oficial.

Dar Bolt, în vârstă de 34 de ani, recunoaște că nu a fost întotdeauna bun cu banii săi.

De opt ori medaliat cu aur olimpic spune că după primul său debut olimpic în 2004, când avea doar 18 ani, a început să „cheltuiască” pentru că atunci a început să câștige bani.

Din fericire, Bolt spune că colegii săi l-au așezat și i-au explicat finanțele.

„Trebuie să acord credit echipei mele”, spune Bolt. „M-au ajutat cu adevărat să înțeleg cum să economisesc.”

Cea mai mare lecție pe care Bolt spune că a învățat-o este să economisești mai mult de jumătate din câștigurile tale.

„Atunci poți cheltui restul și să plătești facturi”, spune el. „Le spun oamenilor dacă câștigați 10 dolari, economisiți 6 și apoi vă puteți da seama ce să faceți cu restul.”

Bolt deține în continuare recordul oficial mondial atât pentru sprintenele de 100 de metri, cât și de 200 de metri, pe care le-a obținut la Campionatele Mondiale de la Berlin din 2009. El a rulat 100 de metri în 9,58 secunde și 200 de metri în 19,19 secunde. Și a făcut parte din echipa de ștafetă de recorduri mondiale de 4×100 de metri la Jocurile Olimpice de vară de la Londra 2012.

În 2017, Bolt a fost obligat să-și întoarcă medalia olimpică de aur din 2008 la ștafeta de 4×100 de metri de către Comitetul Olimpic Internațional, când partenerul său de ștafetă jamaican a eșuat la un test de droguri.

Deși acum este un atlet pensionat, unele dintre sponsorizările lui Bolt nu au încetinit. Are un parteneriat pe viață cu Puma și tocmai a semnat ca purtător de cuvânt pentru CarMax. De asemenea, este investitor imobiliar și cofondator al companiei de scutere electrice Bolt Mobility.

Totuși, Bolt și-ar sfătui sinele mai tânăr să „economisească cât mai mult posibil”.

În ceea ce privește sfaturile de carieră, Bolt spune că cele mai bune sfaturi pe care le-a primit vreodată au fost de la tatăl său.

„Mi-a spus:„ Fiule, fă orice vrei, doar lucrează din greu și fii dedicat și vei fi bine. ”Și am trăit întotdeauna cu acest lucru”, spune Bolt.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău