Jucăriile i-au schimbat viața! Istoria Mariei Bolgari, femeia care confecționează jucării ECO prin tehnica croșetei

12 Iul. 2021, 15:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
12 Iul. 2021, 15:00 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Maria Bolgari este o tânără de 35 de ani din Chișinău, psiholog de profesie, căreia jucăriile i-au schimbat viața spre bine. De mai bine de 5 ani, ea confecționează jucării prin tehnica croșetatului (Amigurumi). Maria spune că la început era doar un hobby, iar din cauza unor probleme de sănătate a devenit sursa ei de venit. Acum ea creează jucării personalizate, pe care le îndrăgesc nu doar copiii, dar și maturii.

„Am descoperit lumea jucăriilor Amigurumi în 2015, până atunci croșetam mai multe piese din haine. Prima jucărie a fost un pups după care o dragoste aparte a apărut față de iepurași și păpuși. La început a fost ca un hobby, apoi din motive de sănătate a devenit unicul venit.”

Antreprenoarea a ales tehnica Amigurumi întrucât are o pasiune aparte pentru croșetat, această activitate oferindu-i posibilitatea de a-și manifesta creativitatea.

„Îmi place mai mult tehnica de croșetat, deoarece există loc pentru mai multă creativitate. De când am descoperit singură tehnica Amigurumi, m-am îndrăgostit și mai mult de croșetat. Jucăriile Amigurumi pot fi create în conformitate cu propriile scheme și preferințe. Întotdeauna fac schimbări în schemele gata făcute, astfel încât să creez o jucărie pe placul meu.”

Maria spune că pentru ea este important ca jucăriile să fie ecologice, iar restul nu mai contează, întrucât ea personalizează jucăriile, se joacă cu culorile și dimensiunile.

„Pentru mine este foarte important ca jucăriile Amigurumi să poată fi calificate drept jucării ECO. Inițial folosesc fire de semi-bumbac, holofibre hipoalergenice, cu ochii pe un dispozitiv de fixare sigur. Fiecare jucărie este personalizată, țin cont de toate dorințele clienților (culoare, accesorii, dimensiuni). Sunt bucuroasă că pot crea jucăria preferată pentru un bebeluș și să-mi pun inima și sufletul în ea.”

Prețurile pentru jucării sunt accesbile, astfel încât să și le poată permite și persoanele cu un venit mediu din Republica Moldova, iar jucăriile ei se deosebesc cu mult față de cele de pe piață.

„Prețurile pentru jucăriile ECO sunt destul de accesibile pentru țara noastră, o jucărir costă între 80 și 600 lei. În comparație cu prețurile actuale din Europa, Rusia și alte țări, costul muncii mele este mai mult decât accesibil pentru un locuitor cu venit mediu din Moldova.

Jucăriile mele diferă în ceea ce privește tehnica de tricotat, ceea ce este foarte important. Acord multă atenție designului feței jucăriei. Le numesc „jucării cu zâmbet”. Îmi plac personajele drăguțe și amabile. Prin urmare, nu veți vedea personaje înfricoșătoare pe pagina mea. Totuși, există și excepții atunci când clientul meu persistent își dorește o jucărie specială. Atunci sunt gata să croșetez o jucărie neobișnuită.”

Conform spuselor Mariei, jucăriile confecționate de ea sunt îndrăgite nu doar de cei mici, dar și de adulți. Mai mulți maturi și-au cumprat o jucărie pentru ei sau au făcut cadou altor persoane decât copii.

„Conform statisticilor mele, jucăriile sunt comandate nu numai pentru cei mici, mulți adulți își oferă cadou o jucărie personalizată. După cum știți, în fiecare dintre noi trăiește un copil care vrea să se simtă mic și iubit. Este surprinzător să vezi reacția de admirație a adulților când țin în mâna jucăria, deoarece, prefer să ofer personal comanda. Emoțiile vii sunt cel mai prețios lucru, nu pot fi înlocuite cu nimic. Pentru mine, ca meșter, aceasta este cea mai înaltă evaluare a muncii mele.”

Activitatea cu jucării a devenit jobul ei de fiecare zi. Deși își permite să lucreze după propriul program, Maria recunoaște că este puțin dificil să-și repartizeze timpul pentru a reuși și cu treburile casnice, iar uneori este nevoită să renunțe și la weekend.

„Croșetarea jucăriilor a devenit jobul meu zilnic. Îmi fac propriul program de lucru, eu însumi calculez timpul pentru muncă și treburile casnice. Trăiesc în acest mod de mai bine de 5 ani. Adevărat, nu este întotdeauna posibil să mă aleg cu weekend, pentru că atunci când nu croșetez, „mă gândesc la croșetarea”. Există o mulțime de jucării pe care doresc să le croșetez. Din păcate, sunt doar 24 de ore pe zi și am doar două mâini.”

Maria spune că feedback-ul este foarte important pentru ea, iar recenziile o motivează să croșeteze și mai mult. În perioada întreaga procesului de creație femeia adoră să se împărtășească cu poze.

„Fiecare comandă este specială pentru mine chiar dacă repet jucăria. Se știe că lucrul manual cu fiecare repetare este diferit de cel anterior, mai ales când vine vorba de jucării croșetate. Feedback-ul este important pentru mine. Din momentul în care primesc comanda până la finalizarea lucrării, împărtășesc cu poze și detalii pentru a vedea în sfârșit emoțiile adevărate ale clientului. Este deosebit de plăcut să primesc poze ale copiilor cu jucăriile mele, să văd fericirea și bucuria pe fețele lor. Comunicarea personală îmi aduce o mare plăcere. Fiecare recenzie mă motivează să croșetez mai multă jucării personalizate. Acest lucru poate fi exprimat ca “ deschid lumea oamenilor prin lumea jucăriilor”.”

Femeia își promovează jucăriile pe rețelele de socializare, dar totuși cele mai multe comenzi vin din recomandări.

„După cum arată practica, un flux mai mare de potențiali clienți provine din cunoștințe și recomandări. Mulți dintre clienții mei obișnuiți, de regulă, devin cunoscuți buni. Prin urmare, este foarte important ca „produsul” meu să îndeplinească toate dorințele clientului.  O altă parte a clienților, abonaților sau a altor meșteri Amigurumi sunt recrutați din postări și reclame de pe rețelele sociale.”

Maria Bolgari se simte împlinită pentru că a decoperit jucăriile croșetate, acestea i-au schimbat viața spre bine.

„Îmi amintesc că am primit recent comanda de a repeta unul dintre iepurașii mei, copilul a pierdut jucăria anterioară pe care i-a cadonat-o și a fost supărat. Părinții au decis să reordoneze același iepuraș. Acesta este doar un caz când îți dai seama că tot ceea ce faci este corect și nu trebuie să te oprești. Oricât de ciudat ar părea, dar sunt recunoscătare jucăriilor că au apărut în viața mea la momentul potrivit, au schimbat-o și continuă să o schimbe în bine.”

 

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău