Primul lot de vaccin anti-COVID Johnson & Johnson a ajuns la Chișinău. Câte doze dintre cele 500 000 precconizate au ajuns astăzi

nz_jjvax_130333

Primul lot de 151 200 de doze de vaccin Johnson & Johnson, produs în SUA și livrat prin intermediul platformei COVAX, a ajuns la Chișinău. Dozele urmează să fie distribuite proporțional în toate punctele de vaccinare din țara noastră.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale menționează că Republica Moldova urmează să recepționeze un lot total de peste 500 000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, prin platforma COVAX.

„Lotul va fi distribuit începând cu zilele de miercuri-joi, mâine va avea loc o instruire a lucrătorilor medicali în ceea ce privește administrarea acestui vaccin, efectuată de specialiștii ANSP. Serul va fi distribuit echitabil la toate centrele de vaccinare, principiul fiind unul transparent și anume raportat la numărul de populație arondat la un anumit centru de vaccinare. Acest vaccin a fost administrat la peste 20 de milioane de persoane în întreaga lume și este unul agreat de populație ceea ce ne va permite să dăm un tempou mai rapid campaniei de vaccinare”, a declarat secretarul de stat pentru sănătate publică al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea.

Vaccinul Johnson &Johnson e produs de compania americană farmaceutică Johnson &Johnson pentru a preveni infectarea cu virusul COVID-19. Vaccinul se administrează intramuscular cu o singură doză și e recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3 % împotriva tuturor formelor de boală și 100 % împotriva spitalizării cauzate de COVID-19. Până în prezent, peste 20 de milioane de doze de vaccin Johnson &Johnson au fost administrate în toată lumea. Vaccinul a fost aprobat autoritățile din SUA și Uniunea Europeană.

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente