„De mâine plec în concediu, iar apoi îmi dau demisia”. Renato Usatîi se declară dezamăgit de opțiunile electorale ale bălțenilor  

Ilie Gulca
12/07/2021
Renato Usatîi, primar de Bălți

Liderul Partidului Nostru și primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, se declară dezamăgit de opțiunile electorale ale bălțenilor. Din această cauză, el a spus, luni după amiază, în cadrul unui live publicat pe o rețea de socializare, că pleacă în concediu, după care își dă demisia din funcție de edil de Bălți.    

„Acum când văd că în orașul Bălți oamenii au deja încredere în alte formațiuni politice... Știți bine că nu am venit aici să lucrez primar pentru salariu. Știți cu toții că Primăria orașului Bălți este cea mai transparentă. Noi nu am avut, nu avem și nu putem avea niciun business sau scheme criminale în Bălți, așa cum sunt peste tot în Republica Moldova. Astăzi este cea mai neplăcută zi din viața mea ”, a spus el.

„Nu din cauza rezultatelor de ieri, dar pentru că sunt nevoit să iau o decizie foarte importantă. Ceea ce s-a întâmplat ieri a arătat că locuitorii din Bălți vor altă politică. De aceea, de mâine plec în concediu, iar apoi îmi dau demisia.”

Cele mai multe voturi în municipiul Bălți au fost acumulate de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 40,17%, după care urmează PAS cu 27,34%, Blocul Electoral Renato Usatîi plâsandu-se pe poziția a treia cu 22,69%. La nivel național, Blocul Electoral Renato Usatîi a acumulat 4,10%. Acest scor nu i-a permis să acceadă în Parlament.  

Ilie Gulca
12/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii