/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Vicepreședinta PAS spune când va fi anunțată garnitura Guvernului

missing
12 iulie 2021, ora 20:45

Vicepreședinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Natalia Gavrilița a spus că garnitura Guvernului va fi anunțată, după validarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”, de la TV8.  

„Noi avem garnitură de Guvern, dar așteptăm validarea rezultatelor. Așteptăm ca să fie creat Parlamentul. PAS are oamenii de calitate pentru garnitura de Guvern, în același timp, uneori avem mai mulți candidați vrednici. Avem funcții importante atât în Parlament, cât și în Guvern. Discutăm care exact va fi distribuirea pozițiilor”, a spus Natalia Gavrilița.

Întrebată dacă mai mulți candidați la funcția de deputat ar putea trece în Guvern, vicepreșidinta PAS a spus că este nevoie de oameni buni în ambele instituții, întrucât Parlamentul trebuie să se bucure din nou de încrederea oamenilor.

„Noi credem că în primul rând trebuie să punem accent pe oamenii PAS. În același timp, noi am venit la guvernare nu pentru funcții, dar pentru a realiza un program de dezvoltare a țării. Dacă vom considera că există persoane capabile să realizeze agenda PAS, atunci le vom lua în considerație”, a precizat Natalia Gavrilița.

Vicepreședinta PAS a menționat că nu s-a luat în calcul ca membrii Platformei DA să facă parte din echipa de guvernare, precizând că PAS are oameni valoroși.

Amintim că președintele PAS, Igor Grosu, a făcut un apel la moldovenii cu experiență din diverse domenii să se înscrie pe o platformă pentru a putea fi ulterior contactați și implicați în procesul de guvernare a țării. 

Președintele PAS a mai subliniat că principalele priorități ale formațiunii vor fi curățarea justiției, lupta cu corupția, atragerea investițiilor și fondurilor europene și „schimbarea drastică a modului în care funcționează instituțiile statului”.

În urma scrutinului de duminică, 11 iulie, PAS a acumulat 53 % din voturile alegătorilor și se va alege respectiv cu 63 de mandate de deputat. BECS va avea 32 de deputați, iar Partidul Politic „Șor” – 6 mandate de deputat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram