/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Cum a comentat Ministerul rus de Externe rezultatele alegerilor din R. Moldova

missing
12 iulie 2021, ora 22:12

Ministerul rus de Externe a comentat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova. Federația Rusă spune că respectă rezultatele scrutinului și se așteaptă ca acesta să contribuie la „armonia interetnică în societatea moldovenească”.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zakharova, a confirmat disponibilitatea Rusiei de a coopera cu noul Parlament și Guvern al Moldovei: „Moscova speră că Chișinăul va continua să participe activ la procesele de integrare în spațiul Comunității Statelor Independente (CSI)”.

Amintim că, vicepreședinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Natalia Gavrilița, fiind întrebată dacă va fi afectată relația cu Federația Rusă, după validarea alegerilor parlamentare anticipate, a spus că „vom căuta să avem un dialog civilizat și demn cu Rusia”.

Declarația vine, după ce preşedintele Comisiei pentru problemele CSI, integrarea eurasiatică şi relaţiile cu compatrioţii, Leonid Kalaşnikov a declarat că Rusia va „consolida factorul transnistrean” dacă noul Guvern al Republicii Moldova va alege să promoveze o linie antirusească.

De partea cealaltă, oficialii UE spun că blocul comunitar așteaptă cu interes să lucreze în parteneriat cu un Guvern și un Parlament stabile și puternice pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram