‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
4.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleCât trebuie să achiți pentru recoltarea unui ha de cereale

Cât trebuie să achiți pentru recoltarea unui ha de cereale

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Anul 2021 este unul cu condiții favorabile pentru dezvoltarea culturilor agricole, dar și destul de complicat din cauza creșterii prețurilor la diferite produse necesare pentru sectorul agricol, cum ar fi tehnică, motorină, piese de schimb, ș.a.

S-au înregistrat scumpiri semnificative pornind de la carburanți, tehnică agricolă, inputuri, până la serviciile de recoltare.

Astfel că, în anul curent, producătorii sunt nevoiți să achite mai multe pentru recoltarea unui hectar de cereale, iar prețul variază în dependență de zonă, starea câmpului și culturilor.

Contactați de Agrobiznes, mai mulți producători au confirmat că prețul serviciile de recoltare s-au majorat.

Astfel, Vitalie Ciobanu, producător din satul Hârtop, raionul Cimișlia ne-a spus că a discutat cu o companie care prestează servicii, dar a fost atenționat că încă nu este stabilit sigur prețul final.

„Cred că va trebui să achit circa 600-700 de lei per hectar. Am discutat cu o companie, dar prețul final va depinde de situația de pe piață. Pot să spun că, chiar și așa, prețul este unul mai mare, dacă e să-l comparăm cu anii precedenți”.

Andrei Dînga, producător din raionul Ștefan Vodă ne-a comunicat că majorarea prețului pentru recoltare este motivat de creșterea prețului la metal, respectiv la tehnica agricolă.

„În anii trecuți se recolta în mediu cu 600 lei/ha, iar în acest an în jur de 800 lei/ha. Aceste majorări se motivează prin faptul că s-a scumpit metalul și respectiv, tehnica agricolă la bursele mondiale”.

‹ adv ›

Fermierii din raionul Florești, la fel au comunicat că întreprinderile care prestează servicii de recoltare în zonă percep o taxă mai mare și ar fi vorba despre 750-800 de lei/ha, dar aceasta este o scumpire mult mai nesemnificativă, comparativ cu toate celelalte majorări ce au avut loc pe piață în acest an destul de complicat pentru sectorul agricol.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. La nord pentru recoltare la combina 1000 de lei,la arat 1000 lei cultivat 600 lei samanat 600 lei stropit 800 lei,apoi dai graul cu 3 lei,dupa ce so gatit anu agricol pleci la zarabotka ori an europa ori an russia shi ati faci oleaca de venit ca ancepi un nou sezon an agricultura

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›