image
Sursa foto: jurnal.md

Promo Lex a constatat 538 de abateri; O femeie a vrut să-și pună singură ștampila în pașaport, apoi a rupt buletinul de vot

Misiunea de Observare Promo-LEX a Alegerilor Parlamentare Anticipate din 11 iulie 2021 a recepționat până la ora 22:00, 538 de incidente, raportate de observatori.

Printre cazurile procesate de Promo Lex la această oră figurează un incident legat de transportarea organizată a alegătorilor. La ora 18:15, observatorul Promo-LEX a identificat un grup de autoturisme (cel puțin 8 automobile) ce transportau în mod repetat câte patru alegători spre SV 37/15 din s. Cocieri. Automobilele se aflau în zona hidrocentralei electrice, unde erau prezenți circa 30 de persoane. Alegătorilor li s-a promis câte 300 de ruble.

Totodată Promo Lex a în registrat două cazuri de violență. La ora 17.22 o alegătoare care a venit la secția de votare manifesta un comportament foarte agresiv. A încercat să-și pună singură ștampila în pașaport și ulterior a rupt buletinul de vot.

Un incident scandalos a avut loc și la secția de votare din Dublin, Irlanda. Un cetățean agresiv a încercat sa vadă pentru cine au votat ceilalți alegatori prezenți în secția de votare. A încercat să intimideze oamenii și observatorul Promo-LEX căruia i-a adresat mai multe întrebări impertinente.

Observatorii au înregistrat și 16 cazuri de fotografiere a buletinelor de vot, cât și alte încălcări ale secretului votului.

În șase cazuri a avut loc votarea în grup, iar în trei cazuri secțiile de votare au fost închise la ora 21:05.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: