image
Sursa foto: Facebook/ Igor Munteanu

Și-ar fi vândut votul pentru 1000 de lei; Igor Munteanu: „Alegătorii transnistreni sunt carne de tun”

Alegătorii transnistreni sunt „carne de tun” pentru anumite grupuri politice. Despre acest lucru a spus deputatul Igor Munteanu, în cadrul unui live pe Facebook, după ce ar fi depistat unele fraude la secția de votare din comuna Coșnița, raionul Dubăsari.

Potrivit lui Igor Munteanu, un bărbat și cu soția sa au venit să-și primească cei 1000 de lei promiși pentru participarea la vot.

Suntem aici ca să monitorizăm prezența la vot a alegătorilor, în special celor transnistreni, și vreau să vă atrag atenția că un grup de persoane de aici au venit să primească 1000 de lei pentru participarea la vot. O sumă de bani care este atribuită de către anumite grupuri politice ce așteaptă în aproximativ 2 km de aici și trimit la vot câte 1, 2, 3 cu mașinile. Au trecut de la autobuze la mici autoturisme. Am documentat deja cazul, este o tentativă de cumpărare a voturilor transnistrenilor de către oameni care implimentează un plan concret de acțiuni. Este un caz penal și trebuie să știe și Comisia Electorală Centrală și judecătorii care au mers pe mâna hoțcarilor și au deschis cele 41 de secții de vot, pentru ca să avantajeze această cumpărare a voturilor”, susține Igor Munteanu.

Deputatul a adăugat că în acest fel se continuă procesul și mecanismul de cumpărare a voturilor, iar pentru aceste persoane nu e un proces electoral democratic, ci un câștig pentru care au venit.

Toată ziua vom urmări, mai ales că zona de securitate a acestor sate - Doroțcaia, Coșnița, Pârâta - sunt zone în care asemenea practici vicioase se perpectuează de la alegeri la alegeri. Anumiți membri ai Comisiei electorale centrale știu foarte bine despre aceste acțiuni, dar nu fac nimic altceva decât să ajute la implimentarea acestor planuri criminale. Îi vom documenta pe toți”, menționează Igor Munteanu.

Totodată, deputatul spune că și în anii precedenți au fost sesizate unele cazuri de acest gen.

Atunci când am spus că trebuie să fim cu maximă prudență în acest proces electoral, am luat în considerație precedentele care există. Anul trecut, colega mea, Stela Macari, a depus o contestație la CNA și Procuratura Anticorupție, pe motivul președintelui de raion care împărțea banii și se lăuda că a cumpărat aceste voturi. Iată și în 2021 avem aceleași mecanisme prin care alegătorii transnistreni servesc „carne de tun” pentru interesele politice”, a mai adăugat Munteanu.

Publicată de Igor Munteanu pe Duminică, 11 iulie 2021

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: