(video) „Un bun de 25 de dolari”: Un bărbat s-a lăudat că a ar fi fost remunerat pentru votul său, dar și-a schimbat declarațiile, când au venit polițiștii

Un bărbat, care ar fi mers să voteze la secția din Varnița, s-ar fi lăudat că a fost sau urmează să fie remunerat pentru votul său cu „un bun în valoare de aproximativ 25 de dolari”. Oamenii legii s-au autosesizat pe marginea acestui caz și au mers să investigheze.

Foto:

Bărbatul a refuzat însă să prezinte probe sau să depună declarații în scris.

„Cu referire la informațiile apărute pe rețelele de socializare și în mass-media precum că la Varnița s-ar oferi 25 de dolari sau 500 de ruble pentru un vot, menționăm că informațiile nu sunt probate.

Poliția s-a autosesizat pe marginea cazului dat, însă la solicitarea oamenilor legii, cetățenii care inițial au declarat cazurile de corupere a alegătorilor, ulterior au refuzat să prezinte probe și să depună declarații în scris.

Vă îndemnăm să ne sesizați dacă sunteți martorii unor cazuri de corupere a alegătorilor și să cooperați cu Poliția”, se arată într-un comunicat al Poliției.

În Moldova se desfășoară astăzi alegeri parlamentare, iar observatorii au semnalat unele cazuri de transportare organizată a alegătorilor, dar și alte incidente la secții de vot.



Pub