(video) Anticipate 2021: Peste 100 de încălcări electorale, înregistrate până la această oră de IGP

Inspectoratul General al Poliției a venit cu informații actualizate cu privire la desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate, care au loc astăzi, în cadrul briefing-ului de presă, de la ora 16:30. Potrivit șefului adjunct al IGP, Marin Maxian, până în prezent au fost înregistrate 106 de încălcări.

Foto: UNIMEDIA

„La moment cei peste 6.000 de angajați ai poliției continuă să-și exercite atribuțiile de serviciu în așa manieră încât în raza secțiilor de votare să fie monitorizate toate evenimentele. Poliția a recepționat 245 de informații referitor la încălcări electorale, dintre acestea 106 se referă la ziua de astăzi.

A fost sesizat un caz prin care un concurent electoral desfășoară agitație electorală în ziua tăcerii și aspecte de pretinsă transportare și corupere a alegătorilor, care la moment se examinează și a avut loc în Italia, organizat de alt concurent electoral. 13 cazuri de afișaje electorale, acestea fiind în Basarabeasca, Chișinău, Briceni, Călărași, Cimișlia, Edineț, Nisporeni și Sângerei. Două dintre ele au fost deja examinate și încheiate fără confirmare. Restul cazurilor, 11 la număr se află în examinare”, a declarat Marin Maxian.

Urmăriți live pe UNIMEDIA:

Pe 11 iulie 2021 în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare anticipate, fiind cel de-al X-lea scrutin parlamentar de la declararea independenței țării. Cetățenii vor alege astăzi o nouă componență a Parlamentului – organul legislativ al statului. UNIMEDIA transmite live, fiți cu ochii pe noi ca să aflați primii ultimele evenimente din țară și din afara acesteia.


Pub