(foto) Moldovenii care votează la Bremen au încins o horă chiar în fața secției de votare

Moldovenii care au mers azi la vot în orașul Bremen, Germania, pentru a-și exercita dreptul civic în cadrul alegerilor parlamentare anticipate, au încins o horă chiar în fața secției de votare.

Foto: facebook.com/ChisinaulTau

Oamenii s-au luat de mâini și au început să danseze în timp ce își așteptau rândul la secția de votare din Bremen. Iar unul dintre alegători a venit cu drapelul Republicii Moldova pentru a participa la scrutin.

Menționăm că în baza Hotărârii Comisiei Electorale Centrale pentru alegerile parlamentare din 11 iulie, la moment sunt deschise 11 secții de votare în Germania. Conaționalii moldoveni cu drept de vot interesați să participe la acest exercițiu electoral important se pot prezenta la cea mai apropiată secție de votare. Acestea pot fi consultate în reprezentarea grafică inserată.

Totodată, la Frankfurt pe Main sunt deschise două secții de votare pe aceeași adresă, iar secția de votare din Berlin este organizată în afara misiunii diplomatice moldovenești.


Precizăm că astăzi, 11 iulie 2021, au loc alegeri parlamentare anticipate. UNIMEDIA transmite live, pentru a vă informa în timp rapid despre ultimele evenimente.

Pentru cele 101 mandate de deputat concurează candidați din 20 partide politice, 2 blocuri electorale și un candidat independent. În total, 2 150 de secții de votare își așteaptă alegătorii înscriși în liste, dintre care 150 în afara țării și 41 pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului. Sute de polițiști și observatori naționali și internaționali monitorizează scrutinul de astăzi. Pentru a fi considerate valabile, la alegeri trebuie să participe cel puțin 1/3 din numărul total al alegătorilor.


Pub