(video) Parlamentare 2021: IGP examinează zeci de sesizări privind transportarea organizată și coruperea alegătorilor

Inspectoratul General de Poliție a prezentat, în cadrul ultimului briefing de presă, cele mai recente informații cu privire la încălcările admise în cadrul desfășurării alegerilor parlamentare anticipate, care au loc astăzi.

Foto: captura ecran

Poliția a înregistrat 242 de cazuri de încălcări electorale până la această oră, dintrecare 80 de sesizări parvenite în adresa secretariatului general al Poliției, din partea concurenților electorali. Dintre acestea, 71 de sesizări vizează cazurile de tranportare a alegătorilor la secțiile de votare, precum și acțiunile pentru a determina alegătorii să voteze un anumit candidat. Toate cazurile se află în proces de examinare.

Totodată, Poliția examinează 19 sesizări cu privire la afișajele electorale, iar alte 22 de cazuri vizează agitația electorală., î

Suplimentar, au fost înregistrate sesizări cu privire la 24 de cazuri de transportare organizată a alegătorilor, în afară de cele menționate anterior, și alte 14 cazuri de bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor. 

Alte 21 de cazuri se referă la incidente cu buletinele de vot: fotografierea, deteriorarea acestuia sau neaplicarea ștampilei pe buletinul de vot.

Totodată, au fost fixate 3 cazuri care se referă la incidente cu urna mobilă. Poliția a fost sesizată și cu privire la un caz în care a fost admis votul multiplu, în Aneii Noi.

Alte 52 de cazuri vizează alte acțiuni decât cele cu caracter electoral, care au fost admise în adiacentul secțiilor de votare.

Urmărește briefingul IGP integral, pe UNIMEDIA:



Pub