Peste 176 de mii de moldoveni din diasporă și-au exprimat dreptul la vot. Topul orașelor în care au votat cei mai mulți alegători

Circa 176 mii de cetățeni de peste hotarele Republicii Moldova s-au prezentat la secțiile de votare până la ora 19.00, pentru a alege componența noului Legislativ, în contextul alegerilor parlamentare anticipate, care au loc astăzi. În ce orașe au votat cei mai mulți moldoveni stabiliți în afara țării vedeți mai jos.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit informațiilor prezentate de șeful Comisiei Electorale Centrale, în străinătate, până la această oră au fost deschise toate secțiile de votare din SUA și Canada. În același context, numărul de votanți de peste hotarele țării a atins cifra de circa 176 mii de cetățeni.

„În peste 26 de secții de votare au fost epuizate peste 2.000 de buletine de vot, iar cei mai mulți alegători s-au prezentat la Paris ( 2 secții cu peste 3.000 de votanți fiecare), Londra, Bolonia și Berlin, a precizat Dorin Cimil.

Totodată, CEC a recepționat copiile proceselor verbale de la secțiile de votare de la Tokio și Beijing, iar rezultatele preliminare urmează a fi prezentate ulterior, după închiderea tuturor secțiilor de votare din țară.

 În cele 41 de secții de votare deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului s-a înregistrat, o prezență de circa 30 mii de persoane.




Pub