Tatăl meu votează. „Cei care ajung sus, să știe că dacă fură, au să facă pușcărie.”

Tata împlinește degrabă 60 de ani. A lucrat la fabrica de conserve și la ferma de păsări din Sîngerei, apoi la construcții la Moscova, Odesa, Chișinău, Moscova. De ceva ani, e stabilit în satul Dămășcani, la casa părintească.

Acum, bătaia lui de cap este puțina producție agricolă pentru care muncește un an întreg și pe care o vinde cu bănuți. „Tăt asta vând cu copeici, iar SRL-urile o dau mai departe cu bani buni, exportă nucile mele cu «bio» și fac bani serioși pe asta”. Tata vrea să nu mai existe monopol, să nu te rogi la SRL-uri să-ți cumpere producția chiar și cu bănuți. Asta așteaptă de la noua guvernare. 

Dar ca lucrurile să se schimbe, tata crede că e nevoie să se lupte cu hoții. „Să pună la pușcărie pe cei care fură, nu pe cei care fură o găină sau un sac de făină, dar pe cei care fură cu adevărat. Cei care ajung sus, să știe că dacă fură, au să facă pușcărie. Dar nu o pușcărie din asta cu televizor și telecomandă, dar să fie duși la construcții și la cărat șâbioncă”.

Și totul va merge mult mai bine, dacă hoții adevărați vor sta la pușcărie, crede tata. „Dacă o să fie ordine acolo sus, o să fie ordine și jos”.

P.S. Poza e din ’99. Cu această ocazie, am realizat că nu am poze noi cu tata. Trebuie de făcut ceva în această privință.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.