07:54:16 25.04.2024
Stiri

OFICIAL // Câți cetățeni din Transnistria au votat până la ora 16.00

Actualitate 11.07.2021 17:25 Vizualizări1752 Autor: Ziarul National
OFICIAL // Câți cetățeni din Transnistria au votat până la ora 16.00 Zona de Securitate
Varnița, raionul Anenii Noi


Comisia Electorală Centrală anunță că, până la ora 16.00, la urne s-au prezentat peste 23 de mii de cetățeni domiciliați în regiuna transnistreană.

Cea mai înaltă rată de vot este atestată în raioanele Rezina și Criuleni, unde peste 35% dintre alegători și-au exprimat opțiunea de vot.

Până la aceeași oră, peste un milionde alegători sau peste o treime din cei înscriși în listele electorale au votat, ceea ce înseamnă că scrutinul parlamentar anticipat poate fi considerat valabil.

CITIȚI și Alegător transnistrean: „Îmi plătiți pentru că am votat?”. Observatorii „Promo-LEX” reclamă numeroase cazuri de MITUIRE a votanților

Prețedintele CEC, Dorin Cimil, a anunțat, într-o conferință de presă, că pe parcursul zilei au fost recepționate cinci contestații care au vizat efectuarea agitației electorale pe rețelele sociale și sigilarea necorespunzătoare a urnelor de vot.

Totodată, au fost depuse încă trei sesizări care țin de infrastructura unei secții de votare din Londra, transportarea organizată a alegătorilor către secția de votare și oferirea unor vauchere alegătorilor care se prezintă la o secție de votare în Federația Rusă. Toate sesizările au sunt în prezent examinate.

CITIȚI și Paris și Londra, orașele în care au votat cei mai mulți moldoveni. O secție de votare a fost deja ÎNCHISĂ, iar alte șapte au fost tocmai deschise

Amintim că în secțiile de votare au fost instalate camere de luat vederi care filmează procesul electoral, inclusiv atunci când vor fi numărate buletinele de vot și totalizate voturile.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md