Trei cazuri de corupere a alegătorilor în Bender, Strășeni și Drochia

Ilie Gulca
11/07/2021
Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian

 

Inspectoratul General al Poliției a anunțat, duminică după-amiază, trei cazuri de corupere a alegătorilor în Bender, Strășeni și Drochia. Șeful adjunct al Inspectoratului, Marin Maxian, a informat că se desfășoară acțiuni  stabilite de legislația penală a R. Moldova și urmează să fie remise spre examinare către Procuratura Anticorupție.

Șeful Inspectoratului Marin Maxian a mai declarat, într-o conferință de presă, că pe parcursul acestei zile au fost înregistrate în total 57 de încălcări. Dintre acestea, au fost semnalate opt cazuri de acțiuni electorale în locuri interzise.

„Unele nu au fost observate, altele au fost ignorate. Fiecare caz se examinează și urmează decizii cu aplicarea măsurilor care se impun”, a precizat Maxian.

Totodată, au fost semnalate șase incidente cu buletinele de vot. Este vorba de fotografierea acestora.

Ilie Gulca
11/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii