Vox // „Dacă nu alegem noi, aleg alții pentru noi”

Irina Odobescu
11/07/2021
Foto: CIJM

La secția de votare nr. 14 de la Botanica, Chișinău, oamenii au votat pentu un viitor mai bun. Majoritatea cred în schimbarea spre bine a lucrurilor din țară după alegerile din 11 iulie, alții, însă, chiar dacă au votat, au rămas pesimiști. 

„La secția de vot, comparativ cu anul 2020, e asemănător fluxul de votanți de la această oră. Până la moment 20% dintre alegătorii înscriși la secția de vot au pus ștampila pe buletinul de vot. Vin persoane de toate vârstele. Trebuie să ieșim la vot ca să ne păzim și să ne creăm viitorul. E dreptul fiecăruia. Votul fiecăruia este decisiv și important”, a declarat, pentru Anticorupție.md, Andrei Ciobanu, Președinte Secția de votare nr. 14, Botanica.

„Am votat, pentru că eu cred în viitor, într-o țară prosperă. Noi, tinerii avem nevoie de un viitor mai bun. Trebuie să ieșim la vot, pentru că ne pasă de țara noastră și avem  nevoie de o schimbare. Noi vrem să ieșim din criză”, a spus unul dintre tinerii votanți, Stas Andreev.

Foto: CIJM

Un alt votant, Andrei a pus stampila în buletinul de vot pentru condiții mai bune de muncă și un slariu decent. El își dorește un oraș mai curat, cu o infrastructură dezvoltată, iar  Aliona a votat „pentru viitorul copiilor săi, pentru viitorul acestei țări și pentru sine”. Ea crede că e de datoria fiecăruia, dacă își iubește țara, să iasă la vot. Femeia crede că oamenii sunt demotivați de actuala situația politică și economică din țară, dar e optimistă pentru viitorul de după alegeri. 

„Ne dorim un viitor mai bun, cu bunăstare și dezvoltare. În familia noastră se știe că dreptul la vot este și o obligație a unui cetățean responsabil. Fiecare om trebuie să-și asume responsabilitatea și să voteze. Dacă nu ne place cum merg lucrurile în țară, trebuie să avem o poziție și poziția înseamnă, inclusiv, ieșirea la vot. Copiii sunt responsabili”, a spus Nina care a venit la vot împrenă cu fiica ei. 

O doamnă trecută de vârsta a treia mi-a spus că nu mai crede în politicieni și vorbele lor din campanie. Femeia s-a arătat deranjată de calitatea drumurilor, gunoiul pe care l-a văzut pe strada și de băltoacele de apă create de ploaie. Nu este prea optimistă la viitorul de după alegeri, dar a venit la vot cu gândul să voteze un anumit partid. 

O familie a venit la vot pentru un viitor mai bun și aceasta este o tradiție. „Dacă nu alegem noi, aleg alții pentru noi. De la începutul campaniei știam pe cine vom vota. Dezabaterile electorale nu ne-au schimbaat opinia despre partidul pe care să-l votăm. Dezbaterele mereu au fost murdare. Se vede care partid a muncit și care și-a dorit să se facă vizibil în campanie”, a spus Victor, un bărbat care a venit la vot cu soția și fiica. 

Irina Odobescu
11/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii